Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6

Dag Witkampers,

Aan mij de eer om een stukje te schrijven over onze ervaring tijdens het pilot-project van de KNVB in Markelo.  Een nieuwe opzet voor pupillen voetbal,wat,waarom en hoe???

We zijn met 6 enthousiaste voetballertjes uit de JO9 (1,2, en 3) Daaf Schutte,Willem Westerhof,Chris Prins,Jesse Schoneveld ,Bartho en Bodhi Hissink dinsdagavond 8 november onder leiding van ouders en trainers  naar Markelo geweest.

Daar, waar we hartelijk ontvangen werden, zijn we na een korte uitleg van een aantal nieuwe regels   begonnen met de 3 partijtjes van 18 minuten.

Veldafmeting: 42.5x30 m.

Doelformaat:pupillen goal

Aantal spelers: 6-6 waarvan 1 keeper

Ingooi: mag dribbelend…

 

Hierdoor krijg je een aantal spelkenmerken zoals…veel passes,veel dribbels..veel bal  bezit oftewel mogelijkheid tot snel terugveroveren van de bal.

Waardoor een ieder in het veld tot z’n recht  komt. En het spelplezier  wordt bevorderd ,wat is nou leuker om samen te winnen. En dat hebben we gedaan!!  9-1    4-1    5-5

Er werden 3 wedstrijdjes gespeeld, 2 wedstrijdjes experimenteel zonder scheidsrechter en moesten de kinderen zelf de oplossingen bedenken. Wonderlijk hoe goed deze leeftijd dit al kan en ouders zich er vaak mee bemoeien terwijl dit niet nodig is… Ook wederzijdse sympathie bij een valpartij word goed opgelost.  Dus hebben we alle potjes zonder scheidsrechter kunnen spelen.

Onderling in het team zetten ze elkaar op scherp, echt leuk om te zien!

Afijn volgens ons een geslaagd experiment en wij zien de nieuwe regels met plezier tegemoet..

Met een frisse snoet,voldaan gevoel en 6 blije jongens weer terug naar Laren….

Een sportieve groet,

Martine Hissink