Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Terugblik op een succesvol jaar Speciaal Voetbal

 

Een jaar geleden zijn we begonnen met Speciaal Voetbal voor kinderen met een beperking. Sinds die tijd traint een groep van zes jongens en meisjes elke zaterdagmorgen met veel enthousiasme op de Witkampers velden.

 

We kijken terug op een mooi seizoen met als hoogtepunten de startinstuif met Eric Braamhaar, deelname aan de Santa Run in Lochem, een training met Paul Bosvelt en een mooi seizoen afsluiting op een zonovergoten voetbalveld met veel patat voor kinderen, ouders en trainers.

Maar bovenal een seizoen, waarin de spelers al veel hebben geleerd. Inmiddels kun je goed merken dat ze met sprongen vooruit gaan ieder op zijn eigen niveau.

De kinderen vermaken zich prima met elkaar en vormen al een echt team, toch zou het leuk zijn als ze in de toekomst een aantal medespelers krijgen.

 

Met ingang van het nieuwe seizoen is het team, net als alle andere leden, in een nieuwe outfit  gestoken. Vol trots poseerden de spelers voor de fotograaf, ook tijdens de training dragen ze de officiële shirts. Nog even kort voor wie Speciaal Voetbal bestemd is:

Speciaal Voetbal is voor kinderen voor wie het om welke reden dan ook niet lukt om mee te spelen in een regulier voetbalelftal. De trainingen zijn herkenbaar, veel oefeningen komen elke training terug. Hierdoor krijgen de kinderen duidelijkheid en structuur en wordt er rekening gehouden met zijn of haar beperking. Het plezier staat altijd voorop: niets moet en alles mag. Iedereen kan en mag zichzelf zijn, maar heeft toch een bijdrage aan het gehele team.

 

Aan het begin van vorig seizoen hadden we als doelstelling om competitie voetbal te gaan spelen bij de KNVB. Maar nu is dat geen doel op zich meer! Los van het feit dat er op dit moment nog niet voldoende spelers zijn, is de behoefte bij een groot deel van de kinderen (nog) niet aanwezig om in competitieverband te gaan spelen. Voorlopig blijven we lekker trainen op de zaterdagmorgen en misschien gaan we samen met een andere vereniging een keer onderling een wedstrijd spelen om er wat aan te wennen.

We trainen van 10.00 – 11.00 uur, meestal op het hoofdveld. Kom gerust een keer kijken naar onze voetballers. Ze verdienen deze aandacht!

Weet je kinderen die ook bij ons willen voetballen? Nodig ze uit een keer te komen meetrainen!

Meer informatie via: speciaalvoetbalwitkampers@gmail.com

 

Op de foto staan onze sterren en begeleiders: (lees verder onder de foto)

Voor v.l.n.r. :

Justin Rutjes, Marten Nijland, Joost Hento (trainer), Bartek Urban

Achter v.l.n.r. :

Bert Gotink (trainer), Jorn Woestenenk, Robin Maas, Diede Spikker, Henk Koerselman (trainer)