Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

1e nacompetitiewedstrijd VR1 niet met winst afgesloten

 

Laren, 14 mei 2017.
Afgelopen zondag 14 mei stond de eerste wedstrijd uit het tweeluik in de nacompetitie op het programma tegen de Limburgse ploeg Amstenrade Vrouwen 1. De promotiewedstrijden werden door het team van trainer Martin Wijnbergen met name gezien als het welbekende ‘toetje’. Er is in Laren nog nooit om promotie naar de hoofdklasse gevochten, dus om deze reden werd er op gehamerd om te genieten van dit mooie affiche.

 

Op deze zonnige zondag werd er voor veel publiek (waarvoor hartelijk dank!) afgetrapt tegen de nummer 2 uit de eerste klasse D. Al snel werd duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het spel speelde zich tijdens de eerste helft met name op het middenveld af, waarbij beide ploegen moeizaam tot het creëren van kansen kwamen. De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van de dames uit Laren via Josien Jansen. De snelle rechtsbuiten werd door middel van een diepte bal richting het doel van de tegenstander gelanceerd. Helaas werd Josien net teveel gehinderd door een snel meegelopen verdediger, waardoor haar schot naast het doel belandt. Ook wist spits Monique Bartelds in de eerste helft de lat te raken, na een mooi schot vanaf een paar meter buiten het strafschopgebied. Tegenstander Amstenrade wist weinig kansen te creëren in de eerste helt, omdat de verdedigende organisatie van de Witkampers uitstekend stond. In de rust sprak trainer Martin uit dat hij behoorlijk tevreden was over het vertoonde spel en dat we dit zeker moesten voortzetten in de tweede helft.

 

Helaas lukte het de vrouwen uit Laren niet om deze woorden eer aan te doen. Na een paar minuten in het tweede bedrijf wist Amstenrade door de defensie van Laren te spelen, om vervolgens de bal achter keepster Anne Beumer te schieten. Flink balen dus. Voordat we deze domper wisten te verwerken, lag helaas ook het tweede doelpunt al achter Anne. Helaas konden we in de tweede helft niet tippen aan het niveau wat we in de eerste helft wel wisten te halen. Amstenrade bleek deze wedstrijd net een maatje te groot te zijn. Amstenrade wist in de tweede helft uit te lopen naar een 0-4 stand. Gelukkig wist Daphne Schilderinck een welverdiend doelpunt te maken voor de Witkampers. Vanaf ruim twintig meter bedacht ze zich geen moment en haalde flink uit. Dit resulteerde in het mooiste doelpunt van de middag. Na ons flink in het zweet gewerkt te hebben (zonnen is een betere activiteit met het warme weer dan 90 minuten achter een bal aan hobbelen), stond er een 1-4 stand op het scorebord. Via deze weg willen we Els Wesselijk, Femke Snellink en Carmilla Bruggeman, die allen minuten hebben gemaakt, bedanken voor jullie inzet.

 

Zondag 21 mei om 14.30 uur staat de return in en tegen Amstenrade op het programma. De vrouwen uit Laren zullen ruim van Amstenrade moeten winnen, om kans te behouden op promotie naar de Hoofdklasse. Ondanks dat dit een lastige opgave gaat worden, zullen de dames er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten. We rijden immers niet voor niets ruim twee uur richting het zuiden. We gaan er een gezellige dag van maken!

 

Opstelling: Anne Beumer, Annemiek Hoffman, Dorien Braakman, Keely Ligtenberg, Dorien te Harmsel (Carmilla Bruggeman), Carmen Wijnbergen, Marieke van de Pol, Mirthe Zwetheul (Els Wesseldijk), Josien Jansen, Monique Bartelds (Femke Snellink), Daphne Schilderinck.

 

Tekst: Tessa Klein Braskamp
Foto's: Jan Dijkerman

 

 • 0-1 Amstenrade » Click to zoom ->

  0-1 Amstenrade

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 0-2 Amstenrade » Click to zoom ->

  0-2 Amstenrade

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 0-3 Amstenrade » Click to zoom ->

  0-3 Amstenrade

 • 0-4 Amstenrade » Click to zoom ->

  0-4 Amstenrade

 • 1-4 Daphne Schilderinck » Click to zoom ->

  1-4 Daphne Schilderinck

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->