Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Afgetroefd op eigen feest

 

Laren 5 maart 2017
Op sommige zondagen zijn randzaken belangrijker dan voetbal. Vandaag was Bert Poelman de belangrijkste randzaak van de dag: leden, supporters en spelers hadden massaal op de sympathieke verzorger gestemd om hem 538 Clubheld van de maand te maken. Laornsen zijn net als Feyenoord-supporters: wanneer er ergens op gestemd moet worden doet men dat massaal. En zo kon het gebeuren dat Bert voorafgaand aan de wedstrijd met bloemen in zijn hand voorop in de polonaise mocht!

 

Clubheld van de maand, een verdiende titel. Als klap op vuurpijl kon van het gewonnen geldbedrag een nieuwe geluidsinstallatie worden gekocht, waardoor het karakteristieke stemgeluid van de heer Schepers nog duidelijker over het Leussinkpark zal schallen. Vriendenloterij, 538 en iedereen die gestemd heeft: hartelijk dank!

 

In al het feestgedruis zal je haast nog vergeten dat er ook gewoon gevoetbald werd vandaag. Helaas voerde de ingezette polonaise de heren van het eerste direct het slachthuis in. Tegen het veel minder geachte Vaassen bleken de Witkampers geen schim van zichzelf (trek ook hier vooral uw eigen vergelijking met Feyenoord). De Larense ploeg, die vanwege de vele blessures en ‘disciplinaire schorsingen' (enkele spelers hadden wegens de wintersport niet getraind) in een sterk gewijzigde opstelling op het veld kwam, bleek geen schim van de vechtploeg die wij normaal in Laren zien. Witkampers begon de wedstrijd slap, futloos en zwaar onder de maat (en dit zijn dan nog understatements!). Zo kon het gebeuren dat hekkensluiter Vaassen, dat dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen had, zonder zelf erg sterk te voetballen op voorsprong kon komen.

 

Ook in de tweede helft scoorde Vaassen nog één keer, beide doelpunten overigens gescoord door Leon Dekic. Pas ná dit tweede doelpunt leken de Larense spelers zich te realiseren dat er potverdriedubbeltjes ook nog gewoon gevoetbald moest worden vandaag! Enkele minuten voortijd begon het dan toch te lopen: Snowboarder Daan Hento, al bij rust ingebracht door Gerrit Brouwer, wist nog te scoren uit een voorzet van Bastian Beuzel. Ook daarna ontstonden enkele goede kansen, maar het was allemaal te weinig en vooral te laat. Waren de Witkampers met de verbetendheid van de laatste twintig minuten de eerste helft ingegaan, dan hadden hier gewoon drie punten voor het oprapen gelegen. Nu kreeg de Witkampers echter met 1-2 aan de broek.

 

De algeme stelregel is dat men met 30 punten veilig is, de Witkampers blijven nu slechts op 24 punten steken. Tot overmaat van ramp is de tegenstander van volgende week over ons heen gegaan op de ranglijst. De Lochemse formatie (jazeker!) heeft 25 punten, een negatief doelsaldo, en staat bovenaan in de race om de tweede periodetitel. Tegen de Eerbeekse boys waren de Lochemers naar eigen zeggen ‘oppermachtig’ (moeten wij hier bang van worden of is dit toch die typisch Lochemse arrogantie?).

 

Komende zondag is het dus weer tijd voor de gemeentelijke derby, en er staat zoals altijd meer op het spel dan alleen lokale eer.  Het is de perfecte gelegenheid voor de mannen van het eerste revanche te nemen op zichzelf en op de eerdere nederlaag dit seizoen. Het is de perfecte gelegenheid om de Lochemers weer even terug op hun plaats (en dat is achter de Witkampers) te zetten. De Witkampers moeten winnen: voor de supporters, voor het dorp, voor zichzelf en voor het grote feest na afloop.

 

Want dat moeten we niet vergeten: Lochem krijgt die lach niet van ons gezicht! We zijn de week immers in de polonaise begonnen en we gaan hem ook in de polonaise afsluiten. Met Bert Poelman voorop!

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, Van de Pol, Haverkamp, Groot Wesseldijk, R. Marsman, C. Beuzel, Straalman, B. Beuzel, Kok, Saaltink.

 

Tekst: Tristan Fleerkate
Foto's Jan Dijkerman