Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Alle remmen los tegen ABS

 

Laren, 23 augustus 2016

Wedstrijd 2 in bekerpoule 45 voor de Witkampers. Op het Leussinkpark ontving de witte machine van Gerrit Brouwer tegenstander ABS uit Bathmen (Battûm). Een prima wedstrijd van de Larense formatie, die al in de eerste helft werd beslist. De einduitslag, 5-1, spreekt de nodige boekdelen.

 

Een brandende vraag bij veel Witkampers: hoe zou het met Joost Pakkert zijn? De Larense goalie beleefde in de vorige bekerwedstrijd (Blauw wit 66 – Witkampers, 2-4) een ongelukkige botsing met verstrekkende gevolgen: het had verdomd weinig gescheeld of zijn scalpel had aan de Holtense totempaal kunnen blijven hangen. Goed nieuws: Joost staat, loopt en lacht weer. Helaas kon hij vandaag nog niet meespelen, zodat doelman Rinze Onis weer eens zijn plek onder de Larense deklat mocht opeisen. (Met een scrumcap, á la Petr Cech, zal Joost wél snel weer zijn wedstrijden kunnen spelen. Bovendien helpt zo’n helm goed tegen bloemkooloren!)

 

Wat kreeg Rinze Onis te doen? Niet veel. De Larense formatie speelde sterk en alert, wat vooral in de eerste helft in de score tot uiting kwam. Doelpunten van Stijn Wansink (zijn eerste in Witkampers 1 vermoed ik?) en Daan Hento brachten de score op 2-0. Een prachtige vrije trap van de Bathmeners bracht ABS nog terug in de wedstrijd, maar in dezelfde helft maakten Jordy Woestenenk en Daan Hento (penalty) aan de Overijsselse aspiraties een eind.

 

De Larense ploeg opereerde als een ware machine. Spelers coachten elkaar, liepen gaten voor elkaar dicht en gunden elkaar de bal. Dit leverde vele mooie combinaties en vlotte aanvallen op. Gerrit Brouwer heeft van de Witkampers een voetbalmachine gemaakt die als vanzelf de vrije man op de vleugel kan vinden, achter elke bal aanrent en af en toe ook nog eens een lekkere beuk kan uitdelen. Brouwer zelf is druk in de weer met zijn team, coacht fanatiek en is bijzonder gretig. Waar doet deze beschrijving aan denken? Inderdaad, zou Brouwer van de Witkampers een soort Achterhoeks Atletico kunnen smeden?

 

Mocht hij dit willen (en wie wil dit nu niet?) dan zal de ploeg ook in de tweede helft de scherpte van de eerste helft moeten tonen. Weliswaar werd in de tweede helft (zonder de druk van het moeten) nog steeds goede pressie neergezet: de Battûmers waren simpelweg niet bij machte een kans te creëren, aan de andere kant werd er heel slordig met de vele Larense kansen omgegaan. Bastian Beuzel was de enige die deze helft scoorde. Dit deed hij dan wel weer met een prachtige vrije trap.

 

Ben ik te positief? Misschien wel. Bij ABS schijnen enkele sleutelspelers niet aanwezig te zijn geweest. De weerstand had dus wellicht iets hoger kunnen liggen. Volgende week dinsdag komen de Markeloërs naar Laren. Waarschijnlijk een betere tegenstander dan ABS, hoewel zij dan wel net precies het Maarkels Feest achter de rug hebben. Zullen de Witkampers zicht ontpoppen tot een heuse cupfighter?

 

Opstelling Witkampers: Onis, Platenkamp, vd Pol, Groot Wesseldijk, Saaltink, Kok, Beuzel, Wansink, Hento, Haverkamp, Woestenenk.

 

Tekst: Tristan Fleerkate

Foto's: Jan Dijkerman.

 

 • 2-0 Bastiaan Beuzel » Click to zoom ->

  2-0 Bastiaan Beuzel

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 3-1 Jordi Woestenenk » Click to zoom ->

  3-1 Jordi Woestenenk

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 4-1 Daan Hento » Click to zoom ->

  4-1 Daan Hento

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 5-1 Bastiaan Beuzel » Click to zoom ->

  5-1 Bastiaan Beuzel