Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Boeiende derby zonder winnaar

 

Sportclub Lochem – Witkampers (0-0) 0-0

Lochem, 29 oktober 2017

Zowel Witkampers als Lochem komt elk jaar in de competitie wel een aantal tegenstanders uit de buurt tegen. En hoe leuk het ook is om het op te nemen tegen de 11-tallen uit Vorden, Ruurlo of Bathmen er is natuurlijk maar 1 echte derby. Ook dit jaar beloofde Lochem-Witkampers weer een interessant treffen te worden. Beide clubs zijn de competitie niet flitsend begonnen, des te lekkerder is dan een overwinning tegen de grote rivaal.

 

Vorig jaar ging Witkampers twee keer pijnlijk onderuit tegen de blauw-gelen. Echter de overtuigende 3-0 overwinning van vorig weekend tegen Helios gaf de Larense burger moed. De Lochemmers hebben in 2013 voor het laatst van Witkampers verloren en hadden ook zeker reden met vertrouwen uit te kijken naar het treffen met de buren.

 

Vlak voor de aftrap valt op dat qua publieke belangstelling het allemaal wat minder is dan de afgelopen jaren. Het is uiteraard nog steeds ongekend druk voor een wedstrijd in de 3e klasse, maar het ‘nieuwe’ van de afgelopen jaren lijkt er wel een beetje af.

 

In de eerste minuten van de wedstrijd laat Witkampers gelijk zien geloof te hebben in een goed resultaat. De Larense 11 beginnen overtuigend aan de wedstrijd en verschijnen een aantal keren dreigend in het Lochemse strafschopgebied. De beste kans in deze fase is voor Daan Hento. Op kenmerkende wijze slalomt hij door de defensie van Lochem maar schiet keihard op de sterk keepende Gertjan Kuiper.

 

Na deze sterke openingsfase wordt de wedstrijd meer open. Ook Lochem krijgt een aantal kansen en ook Joost Pakkert laat zien een uitstekende doelman te zijn, hij moet een aantal keren handelend optreden om een achterstand te voorkomen.

 

Na de rust veranderd het spelbeeld opnieuw. Witkampers deelt de lakens uit en het begint erop de lijken dat een Larense goal zal gaan vallen. Lochem heeft het lastig maar blijft erg gevaarlijk op de counter. De grootste kans in de tweede helft is voor Koen de Iongh. Hij krijgt een klein beetje ruimte en wordt goed diep gestuurd, helaas is zijn schot op doel niet voldoende om de 0-1 op het bord te zetten.

 

Witkampers blijft ook in de laatste 20 minuten de meest dreigende ploeg op het veld maar dit resulteert helaas niet meer in een doelpunt. Witkampers kan met een dubbel gevoel op deze wedstrijd terugkijken. Op voorhand is een gelijkspel op bezoek bij Lochem een prima resultaat. Gezien het spelbeeld zal het gevoel dat er meer te halen viel overheersen. Na het prima optreden tegen Helios vorige week wordt de stijgende lijn echter doorgezet en dit geeft goede hoop voor de komende wedstrijden.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, Haverkamp, van de Pol, Marsman, Kok, Straalman, de Iongh, C. Beuzel (Brummelman), Hento, Woestenenk.

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk