Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Boeiende strijd in Ruurlo

 

VV Ruurlo – Witkampers (1-2) 3-3

Ruurlo 11 maart 2018,

Ruurlo begon de voetbaljaargang 2017-2018 flitsend, een aantal weken stond deze ploeg zelfs eerste op de ranglijst. De eerste flinke tik ontvingen de inwoners van het kastelendorp echter in Laren. Witkampers boekte in dat treffen een knappe 2-0 overwinning. Inmiddels is het maart en is op basis van de behoorlijk scheefgetrokken ranglijst nauwelijks meer vast te stellen wat de krachtsverschillen zijn tussen de eerste 10 teams van de derde klasse B.

 

Ruurlo begon de wedstrijd overtuigend en wilde overduidelijk iets rechtzetten voor de nederlaag uit het najaar. Al na 2 minuten werd de eerste lange bal, er zouden er nog vele volgen middag, verzonden richting de snelle rechtsbuiten en Witkampers keek tegen een wel heel vroege achterstand aan. In de minuten die volgden had Witkampers het moeilijk. Ruurlo zocht vanaf de beginfase de grens van het toelaatbare en bleef gevaarlijk met lange ballen zonder echt grote kansen te creëren.

 

De eerste fatsoenlijke aanval van Witkampers zijde leverde gelukkig direct een goal op. Na lang blessureleed mocht Roel Wesseldijk de 1-1 binnenschieten. Behoorlijk tegen de verhouding maar wel een lekker moment om terug in de wedstrijd te komen. Een paar minuten later kwam Witkampers zelfs op voorsprong. Na een mooie steekpass blijft gelegenheids-linksbuiten Roald Straalman bijzonder koel en rondt de 1-2 fraai af. Even lijkt Witkampers verder aan te dringen en misschien al wel de beslissing te forceren maar de rust wordt gehaald met een kleine voorsprong.

 

De tweede helft gaat verder zoals de eerste eindigde. Niet een bijzonder goede wedstrijd maar wel een boeiend kijkspel voor de ruim vertegenwoordigde supporters. 10 minuten in de tweede helft maakt Ruurlo op fraaie wijze gelijk met een mooi schot van invaller aan Ruurlo zijde Boeijink. Hierbij mag wel worden aangetekend dat Witkampers er op dit moment verdedigend niet overtuigend uitzag.

 

Na deze eerste tegenvaller gaat de wedstrijd opnieuw volledig op de kop. In een vol strafschopgebied wordt een overtreding van Timo Haverkamp bestraft met een strafschop, en nog erger een tweede gele kaart. De penalty wordt onberispelijk binnengeschoten en de wedstrijd lijkt verloren voor de Larenaren.

 

Gelukkig gebeurt er vervolgens iets wat de wedstrijd nog gekker maakt en alle kansen weer geeft voor een goed Larens resultaat. Boeijink , de maker van de fraaie 2-2, trapt na aan de zijlijn en mag ook vertrekken. Uiteraard helpt Witkampers dit om terug te komen in de wedstrijd en een kwartier voor tijd kopt Martijn van de Pol de ploegen weer naast elkaar.

 

Wat volgt is een open slotfase waarin beide teams nog lijken te geloven in meer. Als na 95 scheidsrechter van Ewijk affluit is een 3-3 echter een terechte en boeiende puntendeling.

 

Opstelling Witkampers: Marsman, Haverkamp, van de Pol, Saaltink, Bargeman, Wesseldijk (Haijtink), Kok, C. Beuzel (B. Brummelman), Hento, Straalman

 

Tekst:   Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman

 

 

 • 1-1 Roel Wesseldijk » Click to zoom ->

  1-1 Roel Wesseldijk

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 1-2 Roald Straalman » Click to zoom ->

  1-2 Roald Straalman

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 3-3 Martijn van de Pol » Click to zoom ->

  3-3 Martijn van de Pol