Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

De Vrienden van de Witkampers naar Heerenveen - Vitesse

Zaterdag 19 november 2016: Heerenveen - Vitesse


De vrienden van de witkampers verzamelen zich rond 13:00 uur op het leussinkbad. Na een korte inleiding, waarin ook een gepaste stilte word gehouden vanwege het wegvallen van vriend Gerard Welmer vertrekken we naar het hooge noorden: Heerenveen.

Chauffeur Appie Woestenenk gaat voorop in de polonaise op wielen, wij volgen daar vlak achter. Na een rit vol gezelligheid arriveren we op het trainingscomplex van Heerenveen, alwaar een bus van Roda JC staat... Erg verwarrend. Appie verklaard snel dat we voor op schema liggen en hij ons dit complex niet wilde onthouden. Waarvan akte. Het Abe Lenstra stadion lag om de hoek en spoedig hadden wij een parkeerplek gevonden.

Verzameld bij de ingang van het stadion werden we in 3 groepen opgedeeld om zo op overzichtelijke wijze aan de stadionrondleiding deel te nemen. De gidsen leiden ons rond in het stadion, de verschillende kroegen met hun eigen stijl, de perskamer, de pronkkamer waar veel prijzen en memorabilia tentoongesteld stonden, eigenlijk overal behalve de kleedkamers. Die waren niet meer toegankelijk zo vlak voor de wedstrijd.
Na de rondleiding kregen we in onze eigen "kantine" en prima buffet voorgeschoteld, waarmee we de wedstrijd op een goed gevulde maag konden gaan aanschouwen.

De wedstrijd zelf, en met name de eerste helft was geen topamusement. Er werd veel teruggedraaid en op safe gespeeld. Om kort te gaan, Vitesse had het beste van het spel vanaf het begin, Heerenveen werd later in de wedstrijd wat gevaarlijker, maar het bleef allemaal vrij passief. Gelukkig stond ons in de rust een lekkere kop koffie op te wachten.
De doelpunten vielen in de 2e helft. Vitesse kwam na wat geluk (wel mooi afgemaakt) op voorsprong door Baker, Piet Veerman maakte met een echte spitsengoal de aansluitingstreffer. Het vuurwerk zat in de staart van de wedstijd, in de extra tijd kreeg Veerman en Heerenveen nog een grote kans op de 2-1. Spannend!

Na de wedstrijd, een broodje kroket en nog een vloeibare verfrissing in onze "kantine" gingen we weer achter Appie aan naar huis. Zo kwam een leuke voetbaldag ten einde en kunnen we terugkijken op een goed georganiseerde dag! Hulde aan de organisatie!