Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Gedreven Witkampers boekt knappe overwinning

 

Laren, 22 oktober 2017
Witkampers – SV Helios (0-0) 3-0

Op 22 oktober kwam het nog ongeslagen Helios uit Deventer op bezoek. De gasten speelden vorig seizoen nog in de tweede klasse en zullen ongetwijfeld mikken op een snelle terugkeer naar een niveau hoger. Witkampers is het seizoen moeizaam begonnen met 2 punten uit 4 wedstrijden.

 

In het eerste half uur van de wedstrijd gebeurde er bijzonder weinig. Witkampers en Helios keken beide de kat uit de boom en een wedstrijd die zich met name op het middenveld afspeelde was het gevolg. Na 35 minuten spelen brak een sterke fase van Witkamper-zijde aan. De Helios defensie leek tot dat moment erg solide maar bleek ook kwetsbaar te kunnen zijn. Dit zorgde voor een aantal kansen waarbij het zeker niet onmogelijk was geweest voor de Larenaren om op een verrassende voorsprong te komen.

 

Het spel van Witkampers in de eerste helft was veel beter dan de afgelopen weken. Het team acteerde met meer zelfvertrouwen en langzaam begon het geloof in een goed resultaat te groeien.

 

In de tweede helft begon Witkampers steeds vaker aan te dringen. Een enkele Helios tegenstoot werd door de bijzonder solide spelende defensie vakkundig afgestopt. Tegelijkertijd bleven de kansen komen, de Deventer keeper had nog een antwoord op een keihard afstandsschot van Timo Haverkamp. Een paar minuten laten moest hij echter capituleren bij een nieuwe poging van Timo, een kopbal via het achterhoofd verdween in de bovenhoek, en Witkampers stond op een verdiende 1-0 voorsprong.

 

Witkampers bleef vervolgens jagen op een grotere voorsprong. Bij een snelle tegenaanval werd Daan Hento een kans geboden die hij normaal gesproken nooit mist. Geen idee wat er niet goed ging, maar vandaag ging de bal net voor hem langs (stuiterde de bal toch op het laatste moment op?) en een enorme kans ging verloren.

 

De bevrijdende 2-0 kwam van de schoen van Sander Kok. Met een hard geplaatst schot dwars door een propvol Helios strafschopgebied verdubbelde hij de voorsprong en leek een stunt tegen de koploper van de 3e klasse B in de maak.

 

Na het doelpunt werd de keeper van Helios geblesseerd vervangen door de reservekeeper. Deze jonge sluitpost kon een paar minuten later de 3e bal uit het net gaan halen. Een snelle Larense aanval werd bijzonder beheerst door Koen de Iongh afgemaakt. Een ongekende weelde voor de thuisploeg en een prachtige score op het bord.

 

Witkampers heeft vandaag laten zien het elke tegenstander in de 3e klasse lastig te kunnen maken. De thuisploeg opereerde in een iets andere opstelling met veel meer zelfvertrouwen, gedrevenheid en geloof in een goed resultaat.

 

Dit moet de Larense supporters goede moed geven voor  die speciale wedstrijd die komende zondag weer op het programma staat.  Hopelijk wordt het komende zondag weer enorm druk langs de lijn in Lochem,  op naar de derby!

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, Haverkamp, van de Pol, Marsman, Kok, Straalman, de Iongh, C. Beuzel (Saaltink), Hento, Woestenenk.

 

Tekst : Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman

 

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 1-0 Timo Haverkamp » Click to zoom ->

  1-0 Timo Haverkamp

 •  » Click to zoom ->
 • 2-0 Sander Kok » Click to zoom ->

  2-0 Sander Kok

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 3-0 Koen de Iongh » Click to zoom ->

  3-0 Koen de Iongh

 •  » Click to zoom ->