Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Geen alcohol onder de 18 in de kantine

 

 

Mogen wij jullie aandacht?

De leeftijd voor het kopen van alcohol gaat per 1 januari 2014 van 16 naar 18 jaar. Dit betekent dat we in de kantine geen alcohol mogen schenken aan jongeren onder de 18 jaar.

 

Wat als je betrapt wordt?

Ben je jonger dan 18 jaar en wordt je betrapt door de politie of een opsporingsambtenaar? Dan krijg je een boete. Ben je jonger dan 16 jaar kan dit oplopen tot €45,- en ben je 16 of 17 jaar dan kan dit zelfs tot € 90,- oplopen.

Als de overtreding bij Witkampers plaatsvindt dan krijgt ook de vereniging een boete van minimaal € 1.300,- per keer. Dit willen wij voorkomen!

Er is een uitzondering: jongeren van 16 en 17 jaar die in de kantine werken, mogen wel alcohol schenken aan personen boven de 18 jaar.

 

Op zaterdag geen alcohol.

Als reactie op de wijziging hebben bestuur en kantinecommissie besloten om met ingang van 1 januari 2014 op zaterdagen geen alcohol meer te schenken in de kantine, ook niet aan personen van 18 jaar of ouder of voor eigen gebruik van vrijwilligers. Er spelen op zaterdag immers alleen jeugdelftallen en het maakt de handhaving van de wet gemakkelijker voor de kantinemedewerkers.

 

Wat vragen wij je?

Wij rekenen op jullie medewerking en verwachten dat je begrip toont voor onze barvrijwilligers die de regels moeten uitvoeren. Zij hebben het niet verzonnen…

 

Oh ja…
Ook voor ouders is er wellicht nog onduidelijkheid.
Hier staat een document met veelgestelde vragen!
En wil je nog meer weten kijk dan op www.nix18.nl.

Ook zonder een biertje maken we het gezellig bij Witkampers!