Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Geen paaswederopstanding voor Witkampers

 

Laren, 17 april 2017

Een Tweede Paasdag als alle anderen: je werkt je paasbrunch snel achterover, zegt nog iets aardigs tegen je schoonmoeder (met veel moeite), kus je vrouw gedag en je vertrekt naar de Witkampers om voetbal te kijken. Voor veel Larense supporters zal deze tweede zondag van de week ongeveer zo gegaan zijn. Op het Leussinkpark speelde de Larense trots een inhaalwedstrijd tegen Albatross. Deze levensgevaarlijke vogel gaf zeker geen paaseieren cadeau, en won met 1-2. Bij de Witkampers overheerst het zure gevoel.

 

Diegenen die niet op de meubelboulevard waren kregen gelukkig wel een vermakelijke, zij het vrij matige, wedstrijd te zien. Van beide kanten waren in de eerste helft de nodige aanvallen te zien, alhoewel deze allemaal zonder resultaat bleven. Albatross was zeker niet met de Paasgedachte naar Laren gekomen: de gevederde opponent begon in de eerste helft met fysiek voetbal, waarbij enkele overtredingen op de grens van het randje waren. Overduidelijk was dat sommige Witkampers zich hierdoor lieten imponeren. Gezien de vele kansen, aan beide zijden, was het nog een klein wonder dat de rust met de brilstand werd bereikt.

 

In de tweede helft komen de Witkampers aanvankelijk een stuk beter voor de dag. Het is kort na rust dat Timo Haverkamp een reuzekans op de openingstreffer mist: hij schiet van zeer dichtbij, en voor open goal, de bal over de deklat. Enige minuten later revancheert hij zich echter voor deze misser en weet hij met een wereldgoal van afstand wél de score te openen. 1-0. Bij deze goal verdient ook Jordy Woestenenk enige credits, hij is degene die de bal allereerst binnen de lijnen wist te houden en hem vervolgens precies op maat kon geven.

 

De Larense vreugde is echter van korte duur, daar de Ugchelense opponent snel terugslaat met twee doelpunten, allebei gescoord door Niels Verschuur. Vanaf dat moment is het Leussinkparkstadion veranderd in een schiettent, waar echter alleen met losse flodders geschoten kan worden. Vele kansen worden gemist, waarbij vooral Timo Haverkamp van korte afstand ongelukkig blijkt. Had hij wat meer geluk gehad, dan had Timo vandaag een hattrick kunnen scoren. Het zat er alleen niet in, zoals bij de Witkampers al weken niets erin zit.

 

Goed, de resultaten van de Witkampers zijn in deze fase minstens zorgelijk te noemen. Al weken op rij is niet meer gewonnen en de nacompetitiestreep is nog maar één (1!) punt van de Witkampers verwijderd. Pasen heeft geen wederopstanding gebracht, dus het is nu zaak om volgende week ‘alles te zetten op het feit dat we elke wedstrijd moeten winnen’. Warnsveld is dan de tegenstander, en met een beetje geluk kan die lastige uitwedstrijd gewoon gewonnen worden. Alles wat je nodig hebt is geluk, passie en pressie.

 

Mocht dat nog niet voldoende zijn: onze Lochemse vrienden hebben hun periodekampioenschap vandaag vergooid (geen leuker vermaak dan leedvermaak). Bij handhaving hebben we volgend jaar dus weer twee derbydagen. En daar zou je het als Witkamper toch voor moeten doen?

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, Groot Wesseldijk, Haverkamp, Saaltink, Kok, B. Beuzel, Wansink, Hento, Aaftink, Woestenenk.

 

Tekst: Tristan Fleerkate
Foto's: Jan Dijkerman