Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Kick off G-voetbal bij v.v. Witkampers

 

De kop is er af, zoals dat zo mooi heet. Zaterdag 17 september beleefde v.v. Witkampers een geweldige start van het Speciaal (G) voetbal voor kinderen met een beperking.

 

 

Negen jongens en meisjes betraden onder leiding van scheidsrechter Eric Braamhaar het voetbalveld voor een kennismaking met de voetbalsport. Na een inleidend praatje van voorzitter Martijn Hoentjen en wethouder van Sportzaken van de gemeente Lochem Bert Groot Wesseldijk nam Braamhaar de spelers bijna letterlijk aan de hand. Na een goede warming-up konden ze deelnemen aan een voetbalspelcircuit. Samen met de C-jeugd van Witkampers kwamen de deelnemers in actie met penaltyschieten, schieten met een snelheidsmeter, mikken op een gatendoek en op een grote stropdaspop. Het circuit werd afgesloten met een partijtje voetbal in een opblaasbaar boardingveldje. Het aanstekelijke en ongedwongen enthousiasme van Eric Braamhaar zorgde er voor dat een ieder zonder schroom het veld betrad en genoot van het zelf voetballen.

 

 

Aan de andere kant van het veld werd een echte competitiewedstrijd gespeeld tussen twee G teams van AZC Zutphen en SKV Wageningen. Dit om de vele belangstellenden een indruk te geven wat het G voetbal nu eigenlijk inhoudt en om het letterlijk een gezicht te geven.

 

Het was een in alle opzichten een geslaagde ochtend waar kinderen en ouders plezier aan hebben beleefd. Vanaf volgende week gaat er op zaterdagmorgen (24 september) om 10.00 uur getraind worden met de spelers die zich hebben aangemeld. Natuurlijk hopen we dat nog meer kinderen zich gaan aansluiten bij dit team, zodat Witkampers deze start een mooi vervolg kan geven.

Tekst: Bert Gotink

Foto's: Alex Arkink

 

 • De voorzitter » Click to zoom ->

  De voorzitter

 • De wethouder » Click to zoom ->

  De wethouder

 •  » Click to zoom ->
 • De scheidsrechter » Click to zoom ->

  De scheidsrechter

 • De voetballers » Click to zoom ->

  De voetballers

 •  » Click to zoom ->