Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Lang-verwachte winst in eerste bekerduel

 

Holten, 20 augustus

Met de start van de bekercompetitie is het voetbalseizoen dan weer eindelijk echt begonnen. Maandenlang hebben wij duimendraaiend op dit moment moeten wachten (een EK zonder Nederland kon uiteraard geen troost bieden) maar vandaag was het dan toch zover. Locatie: sportpark het Vletgoor. Tegenstander: Blauw-Wit ’66 uit Holten. Na een bijzonder lange partij wisten de Witkampers de drie punten mee naar huis te nemen.

 

De gouden zomerzon, bier op het terras en de geur van een versgemaaide grasmat. Het zijn doorgaans de ingrediënten van elke seizoensouverture. En bijna al deze ingrediënten waren dan ook aanwezig. Helaas, bijna: ook de blauw-witte Keunedarpers zijn tegenwoordig overgestapt op de plastic sprieten. De Witkampers waren de eerste die op dit, nog niet ingewijde veld, partij mochten geven aan de Holtenaren. Spelen op een veld dat niet ingewijd is, is echter vragen om ongelukken..

 

De eerste helft verloopt alles nog voorspoedig voor de Larenaren. Het team is sterker dan de Holtense tegenstander, speelt zijn eigen (tactische) spelletje en komt via twee doelpunten van Daan Hento zonder noemenswaardige tegenkansen op 2-0. Een keurige prestatie van de Larense formatie, ook omdat het team zich niet gek laat maken door het felle, soms zelfs onbesuisde spel van de Holtense tegenstander. Al met al lijkt het aanwezige zonnetje vooral te schijnen voor de Witkampers.

 

Aan het begin van de tweede helft zakten de Witkampers in en gaven zij het initiatief over aan de blauwen. Zij wisten dit, tot grote Larense schrik, goed te benutten: na een slap moment stond de 1-2 op het (veel te moderne) digitale scorebord. Deze Holtense treffer leidde wel weer een nieuwe fase in waarin de Witkampers de méér aandringende ploeg was. Er waren weliswaar geen absolute uitblinkers, er waren ook geen spelers die door de absolute ondergrens zakten. Een rake kopbal van Timo Haverkamp (uit de corner, een vervaarlijk Larens wapen deze avond) zorgde voor de 1-3.

 

Niks leek het gemakkelijk uitspelen van de partij in de weg te staan. Tot in de 81ste minuut een uiterst pijnlijke botsing een einde bracht aan dit gevoel. Slachtoffer was doelman Joost Pakkert, die door een tweetal ziekenbroeders opgehaald moest worden. Met een flinke hoofdwond werd hij afgevoerd richting het ziekenhuis.

 

De komst van de ambulance vergde de nodige tijd. Wilden de Witkampers nog verder? Veel supporters konden het niet afwachten en verkozen de terugtocht naar huis. Uiteindelijk trok Joost Platenkamp het oranje hesje aan en nam hij, bij gebrek aan een tweede keeper, de plek tussen de palen in. De wedstrijd ging verder!

 

De laatste tien minuten van de wedstrijd leken in sneltreinvaart voorbij te gaan. Blauw-Wit rook (waarschijnlijk zowel letterlijk als figuurlijk) bloed, en aan de snelle 2-3 na de hervatting kon ook de Larense gelegenheidsdoelman niets veranderen. Het felle voetbal, van beide kanten, zorgde zowel voor irritatie als voor extra vechtlust over en weer. Sander Kok was uiteindelijk de man die aan alle spanning een eind maakte en de 2-4 in de touwen werkte.

 

De Witkampers opereerden als een team en lieten zich niet gek maken door de tegenstander. Het voetbal was weliswaar niet sprankelend, maar belooft wel iets goeds voor de toekomst. Achja, het begin van het seizoen: waarin iedereen kampioen kan worden en niemand degradeert..

 

Tekst: Tristan Fleerkate