Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Laren dendert door in beker

 

Laren, 30-08-2016
Twee bekerwedstrijden, tweemaal de volle winst. De cijfers van zowel Markelo als de Witkampers spraken boekdelen. Op deze zonovergoten dinsdagavond ging het dan ook om de poulewinst. De twee strijdende partijen gaven zich vol, maar wisten kansen veelal niet te verzilveren. Laren trok aan het langste eind,
2-0 was het resultaat.

 

Markelo is traditioneel een naam die de Witkampers angst inboezemt. De zwarte formatie speelde enkele jaren nog in de tweede klasse, en leek een blijvertje te kunnen worden. Tegenwoordig zijn zij echter afgezakt naar 4B. Het blijft echter altijd een team om rekening mee te houden. Toch zouden de Witkampers, met een beter doelsaldo en de wetenschap dat zij in een hogere klasse spelen, deze wedstrijd overtuigend moeten kunnen winnen, zo sprak men vooraf.

 

Markelo zal ongetwijfeld vooraf onderling afgesproken hebben te gaan knokken. Zij zullen gezegd hebben dat zij zich niet klein zouden laten krijgen, en met de volle zege uit Laren zouden vertrekken. Mooie woorden (ik weet niet eens of zij dit gezegd hebben), maar tussen zeggen en doen zit een groot verschil. Al na vijf minuten was het immers Bastian Beuzel die de 1-0 in de touwen liet rollen. Dit deed hij na een supersnelle rush over bijna zestig meter. Fraaie goal.

 

Hoewel de Witkampers de bovenliggende partij waren qua voetbal lieten de Markeloërs zich zeker niet onbetuigd in de eerste helft. Het moet gezegd, zij speelden beter dan bekertegenstanders ABS en Blauw-Wit ’66. De Larense goalie Rinze Onis, die in de wedstrijd tegen ABS nauwelijks aan het werk hoefde te komen, moest in de eerste helft een tweetal puike reddingen te verrichten.

 

Vorige week sprak ik in mijn smoezelige rubriekje over een Achterhoeks Atletico. Hoewel ook vandaag weer geknokt werd zoals tegen ABS, kwamen de Witkampers er minder goed uit. Er werd wat slordiger gespeeld, minder gecommuniceerd en niet alle gaten werden dichtgelopen. Ach, je kunt niet elke dag een Achterhoeks Atletico zijn. Een Larens Leganés is ook prima.

 

Ik dwaal weer eens af van de wedstrijd, excuseer. De tweede helft gaat door zoals de eerste is geëindigd. Enkele grote kansen volgen elkaar over en weer, maar de beide doelmannen weren zich kranig. Eigenlijk is het wachten tot het volgende doelpunt: 1-1 of 2-0? Bij 1-1 is er nog alle kans op een spannende en open wedstrijd, bij een 2-0 zou Markelo waarschijnlijk niet bij machte zijn nog iets terug te doen.

 

Uiteindelijk wordt het de 2-0, wederom van de voet van Bastian Beuzel. Het schot van deze blonde buitenspeler (na een fraaie actie) lijkt via de keeper zowel over als naast te zeilen. Een gelukkige windvlaag zorgt er echter voor dat de bal tussen de palen zweeft. Wedstrijd gespeeld.

 

Markelo liet de kop niet hangen, maar kwam er ook niet echt meer gevaarlijk uit. Al met al een prima overwinning van de Witkampers. Het spel, hoewel niet altijd geweldig, moet vertrouwen geven voor de competitie. Met spelers als Bastian Beuzel, Sander Kok, Timo Haverkamp en andere usual suspects staat er een sterke basis. Daarachter staat een hele grote vijver aan talent te popelen om in actie te komen. Achthoeks Atletico? Waarom geen Laorns Leicester?

 

Wat de competitie betreft: u zult het zonder mij moeten doen. Het komende halfjaar (minimaal) verblijf ik in Madrid. Ach, Madrid. Stad van Atleti, van Getafe, Vallecano, Leganes, Alcorcon, stad van Real. Toch zal ik de Larense Blancos meer missen dan Ronaldo, Griezmann en consorten goed kunnen maken. Witkampers, het was een eer voor jullie te mogen schrijven. Hasta luego!

 

Opstelling Witkampers: Onis, Platenkamp, van de Pol, Groot Wesseldijk, Blankenberg, Kok, Beuzel, de Iongh, Hento, Haverkamp, Woestenenk.

 

Tekst: Tristan Fleerkate
Foto's: Jan Dijkerman