Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Larense gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg

 

Laren, 9 april 2017

Het zit de laatste weken niet mee voor de ploeg van Gerrit Brouwer. Vóór de winterstop werden wedstrijden met goed voetbal gewonnen, na de winterstop wil eigenlijk nog maar weinig lukken. Het bizar slechte voetbal van een paar weken geleden is weliswaar verdwenen, maar de nacompetitiestreep komt nog steeds vervaarlijk dichterbij. Vandaag won ook runner-up Lemelerveld van de Witkampers, 4-3 was de uiteindelijke stand op het scoreboard. Het ongeluk dat de Witkampers voor de kiezen kreeg werpt de vraag op hoe vol de gifbeker nog zit.

 

De gifbeker: het is één van die holle termen die elke voetbalverslaggever gebruikt op dagen dat alles tegen zit (en de schrijver zelf niet uitblinkt van inspiratie). Maar hoe zit zo’n gifbeker eigenlijk in elkaar? In dit verslag de vijf ingrediënten voor de meest gehate cocktail van Nederland.

 

Het eerste ingrediënt voor een goede gifbeker is de afwezigheid van je belangrijke spelers. Denk maar eens aan het feit dat de Larense ziekenboeg nog steeds niet leeg is; sterker nog, bovenop de langdurige geblesseerden moesten ook de gebroeders Beuzel en doelman Joost Pakkert vandaag aan de zijlijn blijven staan.

 

Een tweede feit is dat het geluk niet aan de kant van de Witkampers was vandaag (en eigenlijk al weken niet!). Het elftal speelde goed, maar kwam al vroeg op een 1-0 achterstand door een strafschop wegens hands. Of deze strafschop geheel terecht was (zeker gezien het feit dat al eerder aan de andere kant een handsbal door mocht gaan) was voor veel Larense fans een onderwerp van discussie. Wel werd door enige supporters gerefereerd aan de eerste penalty in de wedstrijd Go Ahead – Heracles van de avond tevoren. Trekt u hieruit vooral uw eigen conclusies.

 

De Witkampers bleven ondanks de vroege achterstand voetballen en wisten zelfs de stand gelijk te trekken. Dit door een bijzonder fraaie actie van Daan Hento die Stijn Wansink geheel vrij voor de goal kon zetten. Stijn faalde niet in de afronding, 1-1. Wie enige minuten later wel faalde in de afronding was Jordy Woestenenk, die zijn fraaie inzet op de paal zag spatten (ingrediënt nummer drie).

 

Door goed te voetballen weten de Witkampers de druk op Lemelerveld te houden, maar toch weet deze equipe voor en na rust uit te lopen op een 4-1 voorsprong. Dit is vooral te wijten aan bijzonder matig verdedigingswerk van de Larense defensie, die af en toe de indruk wekt onmachtig te zijn. Maar ook aan de dodelijke efficiëntie van Lemelerveld, dat enkele topschutters aan de competitie levert. Toch, geblunder achterin, het vierde recept van de cocktail die gifbeker heet.

 

Wonderbaarlijk genoeg bleven de Witkampers voetballen, en kwamen zij zelfs nog in de buurt van een klein voetbalwondertje. In de zeventigste minuut keilde Daan Hento een vrije trap fraai binnen, enkele minuten later kon hij koppend het verschil tot één doelpunt verkleinen. Daarna zijn er nog enkele momenten waarop een Larens doelpunt in de lucht hangt (overigens zijn er ook best veel momenten waarop Lemelerveld de wedstrijd kan beslissen). Héél dichtbij komen, maar het net niet redden. Het is als zout bij tequila (vies), een te dikke plak citroen bij je bacardi-cola (vies) of een druif in je sangria (vies). Niet lekker, maar het hoort er nu eenmaal bij.

 

Zo verloren de Witkampers in Lemelerveld op ongelukkige wijze maar (zoals gezegd) was het voetbal láng niet meer zo slecht als enkele weken hiervoor. Hopelijk is de gifbeker nu echt leeg en kunnen we weer vlot aan het bier. Volgende week maandag (de 17e!) bijvoorbeeld, dan vliegt Albatross naar Laren.

 

Opstelling Witkampers: Wennink, Platenkamp, Groot Wesseldijk, Haverkamp, Saaltink, Kok, Wansink, Aaftink, Marsman, Hento, Woestenenk.

 

Tekst: Tristan Fleerkate
Foto's: Jan Dijkerman

 

 • 1-0 Lemelerveld » Click to zoom ->

  1-0 Lemelerveld

 •  » Click to zoom ->
 • 1-1 Stijn Wansink » Click to zoom ->

  1-1 Stijn Wansink

 •  » Click to zoom ->
 • 2-1 Lemelerveld » Click to zoom ->

  2-1 Lemelerveld

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 3-1 Lemelerveld » Click to zoom ->

  3-1 Lemelerveld

 •  » Click to zoom ->
 • 4-1 Lemelerveld » Click to zoom ->

  4-1 Lemelerveld

 •  » Click to zoom ->
 • 4-2 Daan Hento » Click to zoom ->

  4-2 Daan Hento

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 4-3 Daan Hento » Click to zoom ->

  4-3 Daan Hento

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->