Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Maarssen VR1 een maatje te groot voor Witkampers VR1

Witkampers - Maarssen (0-3)1-5
Laren, 10 mei 2018

 

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Maarssen vrouwen 1 op het programma. Maarssen is momenteel de koploper in de eerste klasse C. In het uitduel wisten de vrouwen uit Laren een 1-1 gelijkspel uit de strijd te trekken, waar men uit Laren gezien de wedstrijd erg blij mee was.

 

 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd al snel duidelijk dat er op deze mooie Hemelvaartsdag geen scheidsrechter aanwezig was. Er werd gebeld naar de KNVB, omdat de leidsman op papier niet aanwezig was. Na lang wachten kon de wedstrijd toch doorgang vinden (helaas wel een half uur later), onder leiding van scheidsrechter dhr Smelt. Fijn dat hij bereid was om zijn vrije dag op te offeren om onze wedstrijd in goede banen te leiden.

 

 

Feit is dat er vandaag een lastige wedstrijd op het programma zou staan. Zo geschiedde. Al snel werd duidelijk waarom Maarssen de mogelijk potentiële kampioen is van de eerste klasse C, want de Vrouwen uit Laren keken binnen acht minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Allereerst werd er door Maarssen feller gereageerd bij een cornerbal, waarna een paar minuten later een geheel vrijstaande speler van Maarssen een voorzet simpel kon binnen koppen. We werden in het eerste half uur met de neus op de feiten gedrukt. Maarssen laat de bal simpel over het veld gaan en weet op het juiste moment de vrijstaande spelers te vinden. Er is veel beweging zonder bal en Maarssen benut perfect haar individuele kwaliteiten. De Vrouwen uit Laren verdedigen veel maar komen er zo nu en dan ook gevaarlijk uit. De eerste kans namens de Witkampers is voor spits Josien. Er wordt goed kort gedekt op het middenveld door Marieke (van de Pol), die vervolgens Josien in staat stelt om naar de keepster van Maarssen te versnellen. Helaas mist haar schot kracht en belandt deze in de handen van de keepster. Hierna volgen er wat speldenprikjes richting het doel van Maarssen, maar deze leiden echter niet tot grote kansen. Na een half uur spelen schiet de behendige spits van Maarssen van afstand, welke voor Witkampers keepster Anne te machtig is (0-3). Vijf minuten later is het opnieuw raak voor Maarssen. Opnieuw weet een vrijstaande speelster van Maarssen keepster Anne met een kopbal te verschalken. In de veertigste minuut valt er gelukkig een doelpunt aan 'juiste kant'. Een vrije trap van Daphne wordt door Dorien keurig bij de tweede paal terug gekopt waarna Marieke (van de Pol) de bal simpel in het netje kan koppen. Een meer dan terecht doelpunt, wat gezien kan worden als loon na het harde werken in de eerste helft. Hierna volgt nog een vrije trap van Marieke (van de Pol), maar deze wordt op een spectaculaire wijze uit het doel gehouden door de keepster van Maarssen.

 

 

De Larense Vrouwen komen na de rust fel uit de kleedkamers. Dit zorgt voor veel balbezit en we kunnen de tegenstander onder druk zetten. Dit resulteert in een paar kleine mogelijkheden, waaronder onder andere een afstandschot van Dorien. Helaas kan ze deze niet ver genoeg in het hoekje sturen, waardoor dit een gemakkelijker prooi is voor de keepster van Maarssen. Hierna wordt duidelijk dat wanneer Maarssen even aanzet, zij gemakkelijk tot het creëren van kansen komen. Dit resulteert in een afstandsschot op de paal, waar Witkampers keepster Anne goed bijzit. Het krachtsverschil wordt (weer) duidelijker. De fut is er, na ontzettend hard werken de gehele wedstrijd, uit bij de ploeg uit Laren. Aan het einde van de tweede helft volgt nog de 1-5, door een uitgespeelde aanval van Maarssen.

 

 

De Vrouwen uit Laren verliezen de wedstrijd terecht van de koploper. Er is hard geknokt en gestreden, maar we moeten onze meerdere erkennen in de ploeg uit Maarssen.

 

 

Tot slot willen we een groot dankwoord doen aan de speelster die ons elftal wilden aanvullen. Marieke (Prinsen), Romy, Femke en Els, opnieuw ontzettend bedankt!!!!!

 

Tekst:  Anne Beumer
Foto's: Jan Dijkerman

 

 • 0-1 Maarssen » Click to zoom ->

  0-1 Maarssen

 •  » Click to zoom ->
 • 0-2 Maarssen » Click to zoom ->

  0-2 Maarssen

 •  » Click to zoom ->
 • 1-4 Marieke van de Pol » Click to zoom ->

  1-4 Marieke van de Pol

 •  » Click to zoom ->