Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Moeizame middag met maximaal resultaat

 

SV Vaassen – Witkampers (0-1) 0-1

 

Vaassen, 04-09-2016
Na een succesvolle voorbereiding met onder andere 3 gewonnen bekerwedstrijden stond afgelopen zondag de eerste echte test voor Witkampers op het programma. Een uitwedstrijd tegen SV Vaassen. Deze tegenstander is al jarenlang een stabiele 3e klasser en op voorhand zeker geen makkelijke tegenstander.

 

In de openingsfase nemen de gastheren het initiatief. Vaassen lijkt net wat scherper aan het duel te beginnen en probeert, zonder echt tot kansen te komen, een eerste speldenprik uit te delen. Witkampers wordt wat naar achteren gedwongen met af en toe een uitval.

 

Een vrije trap in de 21e minuut blijkt na afloop van de wedstrijd het hoogtepunt van de middag te zijn. Bastian Beuzel plaats een mooie vrije trap vanaf de linker kant van het veld en Daan Hento kopt de Larense 11 op een 0-1 voorsprong. Een mooie voorzet en een echte spitsengoal, een flinke opsteker want de eerste kans is ook direct een doelpunt.

 

Er zijn wedstrijden waarin een goal bevrijdend werkt voor een team, maar dat is vanmiddag helaas niet het geval. De wedstrijd blijft van twee kanten rommelig en nerveus. Een aantal onnodige overtredingen van beide kanten en een moment waarbij een strafschop in Larens voordeel gegeven had kunnen worden vormen de rest van de eerste helft.

 

Ook in de tweede helft laten beide teams weinig zien. Er is zeker strijd en de wil om het duel over de streep te trekken maar de echte finesse ontbreekt vanmiddag. Naar mate de wedstrijd vordert gaat SV Vaassen logischerwijs meer ruimte weggeven en dit resulteert in een aantal mogelijkheden voor de Larense ploeg, ook in de tweede helft had de bal een keer op de stip gekund.

 

In de laatste fase van de wedstrijd werd het met een flinke kopkans voor SV Vaassen nog even spannend, maar gelukkig werd ook deze mogelijkheid niet benut door de gastheren.

 

Waar in de voorbereiding af en toe makkelijk gevoetbald werd was dit vanmiddag niet het geval, Witkampers liet echter wel karakter zien en gaf bijzonder weinig weg. Kortom de eerste 3 punten zijn binnen, en dat is een mooi begin van het nieuwe seizoen!

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, van de Pol, Haverkamp, Saaltink, Kok, de Iongh, Wansink, B. Beuzel, Hento, Woestenenk (C. Beuzel).

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk