Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Ondermaats Witkampers behaalt punt in laatste minuut

 

Heeten, 30 oktober 2016
SV Heeten – Witkampers (3-1) 4-4

Op de eerste dag van de wintertijd was het moment aangebroken voor een wedstrijd tussen SV Heeten en Witkampers. Heeten heeft tot nu toe een lastig en teleurstellend seizen. De gastheren stuntten afgelopen weekend echter wel met een bekeroverwinning tegen hoofdklasser Dieze West.

 

In de openingsfase van de wedstrijd drong Witkampers enigszins aan om een vroege voorsprong te forceren. De thuisploeg liet daarbij gelijk zien wat hun strijdplan zou worden voor vanmiddag. Geduldig werd gewacht op een fout van Witkampers om vervolgens via de snelle voorhoede voor gevaar te kunnen zorgen. De laatste linie van Heeten moest een aantal keren handelend optreden en deed dat met weinig finesse maar wel veel power en overtuiging.

 

Langzaam daalde het niveau van de wedstrijd naar een laag niveau, zowel Heeten als Witkampers was elke bal binnen de kortste keren weer kwijt en er ontspon zich een rommelige en ronduit slechte eerste helft. De meest eenvoudige zaken gingen veelvuldig mis en Heeten profiteerde van knullig balverlies op het middenveld, 1-0 en Witkampers kon aan de bak. Dit kwam echter totaal niet uit de verf en Heeten kwam zelfs op een 2-0 voorsprong. Een minuut of 8 voor rust komt Witkampers terug in de wedstrijd. De keeper van Heeten deelt in de malaise en duikt over een schot van Jordy Woestenenk heen, 1-2. Heel even lijkt Witkampers aan te zetten maar wederom een hoop chaos en gerommel zorgt voor een zorgelijke 3-1 achterstand bij rust.

 

Net na rust is het tijd voor de mooiste aanval van de middag. Een actie van Bastian Beuzel splijt de Heeten defensie uit een, Daan Hento let goed op en brengt Koen de Iongh in stelling die feilloos de 3-2 binnen schuift. Een prima aanval die laat zien dat Witkampers echt tot heel wat meer in staat is dan het pijnlijk slechte spel van de eerste 50 minuten.

 

Helaas zorgt de 3-2 niet voor een verandering in het wedstrijdbeeld. Er gaat aan beide kanten ongelooflijk veel fout en Witkampers verzuipt in het fysieke spel van de thuisploeg. Als ook Koen de Iongh nog uitvalt na een forse overtreding lijkt de situatie vrij hopeloos.

 

In de 80e minuut lijkt Heeten de wedstrijd te beslissen. De sterke spits schiet de 4-2 feilloos binnen en Heeten lijkt een mooie sprong op de ranglijst te gaan maken. Met de moed der wanhoop gaat Witkampers alles of niets spelen en gek genoeg raakt de thuisploeg hiervan enigszins van slag. Ballen worden niet of nauwelijks weggewerkt en er ontstaan een aantal kansen. Een schot van Bastian Beuzel op de rand van het 16 meter gebied wordt een aantal malen van richting veranderd en valt binnen, 3-4 en Witkampers lijkt te gaan hopen op nog een goal.

 

Ongelooflijk maar waar valt dit doelpunt ook nog. In het Heeten strafschopgebied is het blinde paniek en alarmfase 1, er is 1 man die koel blijft en dat is (uiteraard) topscorer Daan Hento. Hij haalt de trekker over en schiet een punt binnen voor de Larense 11.

 

Gelukkig houdt Witkampers in elk geval nog een punt over aan deze ontmoeting, maar het was allemaal weinig overtuigend, hopelijk slaagt het team erin volgende week tegen Sportclub Lochem in de Derby beter voor de dag te komen.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Blankenberg, van de Pol, Haverkamp, Saaltink (van Esterik) , de Iongh (R. Marsman), Wansink, Kok, B. Beuzel, Hento, Woestenenk

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk