Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Remise helpt Witkampers niet verder

 

Laren, 30 april 2017
Om de nacompetitie te ontlopen moeten de Witkampers nog de nodige puntjes pakken. Een grote kans daarvoor lag bij de wedstrijd tegen Turkse Kracht Deventer, dat waarachtig nóg lager dan de Witkampers staat. Op het Leussinkpark bleven beide ploegen teleurgesteld achter met slechts 1 punt, de uitslag was 2-2

 

Met deze uitslag mochten de Witkampers aan de ene kant de handjes dichtknijpen, zeker omdat de eerste helft niet veel aanleiding tot juichen gaf. De Larense formatie werd door de Deventernaren veelal teruggedrukt naar de eigen helft. Hierdoor konden nauwelijks kansen worden gecreëerd. Om de aanvallende intenties van de Witkampers meer kracht bij te zetten besloot oefenmeester Brouwer tot een drastische wissel: linksback Niels Saaltink moest er al in de eerste helft uit ten faveure van Bastian Beuzel. Een wissel die voor onbegrip zorgde bij de Larense supporters en voor frustratie bij de Larense linksback: zo slecht speelde Niels toch helemaal niet? Extra zout in de wond: bij de eerste Turkse aanval na de verwijdering van Saaltink wordt gescoord over de Turkse rechterflank (voor ons links) door  Mehmet Colak. 0-1.

 

De tweede helft begon rampzalig met een vroege tweede Turkse goal, ditmaal gescoord door Lesa van Lenthe. Deze tussenstand geeft geen aanleiding om nog te praten over rechtstreeks klassebehoud. Sterker nog, de meeste mensen langs de kant hebben er al geen vertrouwen meer in. Er is weinig reden om aan te nemen dat het nog goed gaat komen deze competitie, laat staan deze wedstrijd.

 

Toch breekt er een klein zonnetje nog door op het Leussinkpark. De Larense formatie weet de stand nog terug te zetten op gelijke hoogte door doelpunten van Sander Kok en Timo Haverkamp. En wellicht zat er nog meer in. De Larense stormloop op het Turkse doel mocht echter niet baten: de uitstekende doelman Yakup Ece (die overigens nog op zoek is naar een mooie semiprofessionele club: https://nl.linkedin.com/in/yakup-ece-159415122, helpt u hem aan die baan? (of zou dit een heel andere zijn?)) bewees zich als een prima lijnkeeper en hield als een tijger alle ballen uit zijn goal.

 

En zo bleef de score 2-2 en schoot niemand op met 1 puntje. Voor de Witkampers bestaan er nog steeds kansen op rechtstreeks lijfsbehoud. 7 mei speelt de Larense formatie uit in Wijhe tegen Wijhe ’92 en 14 mei komt de directe concurrent Eerbeekse Boys (die hebben één puntje meer en staan op de veilige 10de plaats) op bezoek. Win beide wedstrijden en het seizoen kent een vroeg uiteinde. Vanaf nu is elke wedstrijd een finale, en we moeten alles zetten op het feit dat we vanaf nu elke wedstrijd moeten winnen. Maar ach, dat laatste roep ik al zes weken. We zullen zien hoe het afloopt.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, Groot Wesseldijk, Haverkamp, Saaltink (B. Beuzel), Bargeman, Aaftink, Wansink (Straalman), Kok, Woestenenk, Hento.

 

Tekst: Tristan Fleerkate
Foto's: Jan Dijkerman

 

 •  » Click to zoom ->
 • 0-1 Turkse Kracht » Click to zoom ->

  0-1 Turkse Kracht

 •  » Click to zoom ->
 • 0-2 Turkse Kracht » Click to zoom ->

  0-2 Turkse Kracht

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 1-2 Sander Kok » Click to zoom ->

  1-2 Sander Kok

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 2-2 Timo Haverkamp » Click to zoom ->

  2-2 Timo Haverkamp

 •  » Click to zoom ->