Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Slap Witkampers afgedroogd in Apeldoorn

 

Apeldoorn 05 febr. 2017

Een waterig zonnetje boven de hemel, een mooi groen grasveld met echte sprieten, een bal en twee teams die zich in de subtop van de competitie bevinden: op papier had de uitwedstrijd van de Witkampers bij A.V.V Columbia alles om een spannend en spectaculair spektakel te worden. Spectaculair was het zeker, spannend zeker niet. De Larense elf bleken  onmachtig en gingen met 6-1 het schip in.

 

Twee goals van de Columbianen vielen op. De 1-0 van Roger Oonk was een prachtige streep met een kleine curve, de 5-0 was een prachtig lob-schot-boogballetje van (als ik het goed genoteerd heb) Tjerry Jansen. Namens de Larense formatie scoorde Daan Hento de eretreffer.

 

Eén van de aanwijsbare redenen voor deze forse nederlaag was de afwezigheid van Timo Haverkamp vanwege een schorsing. Zijn rust en voetballende kwaliteiten werden gemist in de Laornse verdediging. Joost Platenkamp, Bas Groot Wesseldijk, Martijn van de Pol en Niels Saaltink vielen als verdedigers deze wedstrijd toch vooral op door het feit dat zij er nauwelijks in slaagden ballen weg te werken en deze vaak zelfs bij de verkeerde kleur inleverden.

 

Voorin wilde echter ook maar weinig lukken, kansen werden nauwelijks gecreeërd. Onze snelle flankenflitsers zaten vrijwel de gehele wedstrijd in de tas bij de tegenstander, Daan Hento werd eigenlijk nooit bereid. Toen het net 1-0 stond kreeg Remco Marsman een reuzenkans op de 1-1. Hij schoot vanaf een meter of drie van de goal  echter vol op de lat. Uit de daaropvolgende tegenaanval werd de 2-0 gescoord. Zo zat ook dat tegen. Kortom: het hele team viel door de mand.

 

Tegenstander Columbia verdient bovendien lof voor de manier waarop zij speelden: vanaf minuut één scherp en fel. Op het randje, en af en toe net een tikje daarover. De Larense spelers bleken zowel fysiek als mentaal gewoonweg niet opgewassen tegen deze tegenstander.

 

Het is beter één keer met zes tegengoals te verliezen dan zes keer met één tegengoal, dat is de waarheid als een koe. Het is echter ook zo dat deze nederlaag weinig vertrouwen geeft voor de nabije toekomst. Witkampers is niet afgetroefd op geluk of pech, maar vooral op een portie vechtlust en mentaliteit. En dat is best zorgelijk.

 

Toch nog iets positiefs? Deze nederlaag valt een hoop mensen te verwijten, maar zeker niet Joost Pakkert. De goalie speelde een puike wedstrijd en wist met geweldige reddingen een ergere nederlaag te voorkomen. Ook de terugkeer van Koen de Iongh, die als veldspeler een redelijke indruk maakte, biedt een lichtpuntje voor de toekomst.

 

Winnen doe je samen, verliezen echter ook. Het is nu aan de Witkampers na te denken over deze nederlaag en de volgende wedstrijd beter voor de dag te komen.

 

Tekst: Tristan Fleerkate
Foto's : Jan Dijkerman

  •   » Click to zoom ->
  • 5-1 Daan Hento  » Click to zoom ->

    5-1 Daan Hento

  •   » Click to zoom ->