Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Solide Witkampers boekt mooie overwinning

 

Witkampers – Warnsveldse Boys (1-0) 3-0

Laren, 13 november 2016

Vandaag stond in Laren een interessante wedstrijd op het programma. Zowel Witkampers als tegenstander Warnsveldse Boys doet mee in de bovenste helft van de competitie. De thuisploeg moet op voorhand gebrand zijn op een goed resultaat. De laatste twee wedstrijden tegen Heeten en Lochem waren erg pover en leverden slechts 1 punt op. Kortom, weer een keer de volle winst pakken was zeer welkom.

 

Witkampers laat dit ook zien op het veld, de thuisploeg maakt het spel en creëert ook de beste kansen. Warnsveldse Boys wordt vanaf het begin gedwongen tot verdedigen en Witkampers gaat op zoek naar een openingsdoelpunt. Na een aantal kleine kansen schiet Sander Kok de bal heel mooi bekeken op de lat. Een prachtig schot dat een beter lot had verdiend.

 

Deze kans leek een beetje als wekker te fungeren voor de gasten. Warnsveldse Boys kwam wat beter in de wedstrijd en klopte via een aantal corners en vrije trappen op de deur. In dit gedeelte van de wedstrijd scoorde Witkampers wel, na een vlot lopende aanval blijft Bastian Beuzel koel in een 1 tegen 1 situatie met de doelman uit Warnsveld en gedecideerd zet hij de Larense ploeg op voorsprong.

 

Net voor rust krijgt Witkampers via opnieuw een snelle uitval een reuzenkans op 2-0, de paal wordt geraakt maar het net helaas niet. Uit de uitval die volgt op deze kans volgt de grootste kans voor Warnsveldse Boys, op miraculeuze wijze treft ook daar de bal de paal.

 

In de tweede helft gaat het spel iets meer gelijk op en het niveau aan beide kanten is prima. Bij Witkampers zit er na een aantal mindere optredens veel meer rust en lijn in het spel. Ook bij tegenstander Warnsveldse Boys wordt met een idee gevoetbald en een leuke en interessante wedstrijd is het gevolg. 

 

Gedurende de tweede helft worden de kansen steeds schaarser en Witkampers lijkt langzaam te accepteren dat deze wedstrijd een kwestie van uitspelen wordt. Daarbij bleven de Zwart Witten prima op de been en bleef het loeren op een kansje. Wanneer de ruimtes groter worden en een tegenstander iets probeert te forceren volgen er altijd kansen. En ook vanmiddag gebeurde dat: Jordy Woestenenk wordt diep gestuurd, lijkt te worden aangetikt door de keeper maar ondanks dat hij op dat moment iets uit balans moet zijn rond hij knap af. Met een 2-0 voorsprong lijkt de overwinning binnen. De 3 punten zijn definitief binnen als ook Daan Hento zijn goal meepakt, 3-0.

 

Witkampers heeft vandaag een prima wedstrijd gespeeld tegen een goede tegenstander en behaalt 3 punten die ervoor zorgen dat de Larense formatie in de bovenste regionen van de derde klasse B blijft staan.

Komende dinsdag staat weer een bekerwedstrijd op het programma in de 2e ronde wacht FC Trias uit Winterswijk waar Richard Kok op dit moment actief is. De eerst volgende competitie wedstrijd is 27 november a.s. tegen Turkse Kracht in Deventer.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, van Esterik, Groot Wesseldijk, Haverkamp, Saaltink, Kok, R. Marsman, Wansink, B. Beuzel, Hento, Woestenenk.

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman

 

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 1-0 Bastian Beuzel » Click to zoom ->

  1-0 Bastian Beuzel

 • 2-0 Jordy Woestenenk » Click to zoom ->

  2-0 Jordy Woestenenk

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 3-0 Daan Hento » Click to zoom ->

  3-0 Daan Hento