Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Stuurloos Witkampers kansloos in Zwolle

 

Zwolle, 8 oktober 2017

SV Zwolle – Witkampers (1-0) 3-1

Nadat de eerste twee wedstrijden van het nog jonge seizoen in een gelijkspel zijn geëindigd wordt het wel een keer tijd voor een partij die in winst wordt omgezet. Dit zou kunnen gaan gebeuren op bezoek bij SV Zwolle. Twee jaar geleden won Witkampers nog 2 x vrij eenvoudig van de Zwollenaren.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal werd echter duidelijk dat dit een ander soort middag kon gaan worden. Bij Witkampers ging ongelooflijk veel mis. Er kwam nauwelijks een pass aan en het tempo lag veel te laag. SV Zwolle zette daar een flinke portie vechtlust tegenover. Niet altijd even oogstrelend maar wel heel effectief en Witkampers kwam vanaf het begin geen moment in de wedstrijd.

 

Terecht is ook de onvermijdelijke achterstand. De onvermoeibare aanvaller van Zwolle blijft lopen op elke bal en soms wordt dit soort inzet beloond. Een dieptepass wordt technisch knap aangenomen en koel afgewerkt. Witkampers zit in de eerste helft al flink in de problemen.

 

Echter, een kans krijgen de Zwart Witten eigenlijk altijd en dat is ook deze eerste helft het geval. De Zwolse defensie is even niet scherp maar Daan Hento treft de Zwolse doelman in plaats van het net.

 

In de tweede helft bijt Witkampers gedurende 10 minuten van zich af. Een schot net naast had zo maar binnen kunnen vallen en een harde inzet van Timo Haverkamp eindigt op de lat. Iedereen die denkt dat Witkampers deze opleving gaat omzetten in meer dadendrang komt bedrogen uit. Het spelbeeld is nog matiger dan in de 1e helft. De Larense supporters zullen er niet vrolijk van zijn geworden, Witkampers worstelt stuurloos in het rond.

 

SV Zwolle maakt uitstekend gebruik van de ruimtes die steeds vaker vallen en de knullige fouten die worden gemaakt. Een 2-0 en 3-0 zijn het logische vervolg.

 

Bastian Beuzel maakt door een prima kopbal in elk geval nog een Larens doelpunt vlak voor tijd. Uiteraard geeft deze goal weinig reden tot vreugde, een van Witkampers zijde treurige middag wordt een paar minuten later afgefloten door de uitstekend leidende scheidsrechter.

 

Gelukkig is er in een competitie weer snel de mogelijkheid tot revanche. Dit moet gaat gebeuren in de komende twee thuiswedstrijden tegen Heeten en Helios

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Marsman, Haverkamp, van de Pol, Saaltink, Straalman, Bargeman (Platenkamp), Kok, B. Beuzel, Hento, Woestenenk.

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman

 

 •  » Click to zoom ->
 • 1-0 sv Zwolle » Click to zoom ->

  1-0 sv Zwolle

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 2-0 sv Zwolle » Click to zoom ->

  2-0 sv Zwolle

 • 3-0 sv Zwolle » Click to zoom ->

  3-0 sv Zwolle

 • 3-1 Bastian Beuzel » Click to zoom ->

  3-1 Bastian Beuzel

 •  » Click to zoom ->