Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Teamprestatie zorgt voor lijfsbehoud Witkampers

 

Laren, 14 mei 2017

Witkampers – Eerbeekse Boys (1-0) 4-0
Na een bijzonder lastige tweede seizoenshelft waarin de punten moeizaam werden behaald stond vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De opdracht vooraf was duidelijk: alleen winst tegen directe concurrent Eerbeekse Boys zou genoeg zijn om ook volgend jaar in de derde klasse te mogen uitkomen. Eerbeekse Boys wist vooraf dat zij aan een punt genoeg hadden om zich veilig te spelen. Kortom, twee ploegen die zowel veel te winnen als te verliezen hadden.

In een wedstrijd die gewonnen moet worden is een vliegende start gewenst. En dat is precies wat er gebeurt na een paar minuten. Een vrije trap valt voor de voeten van Daan Hento die ontzettend koel blijft en Witkampers op een vroege voorsprong zet. Een prettig begin maar tegelijkertijd de wetenschap dat de middag nog lang duurt.

Witkampers speelt in de fase die volgt voorzichtig en neemt weinig risico. Ook Eerbeekse Boys wacht geduldig op een kans. Net voor rust volgen nog twee flinke kansen voor Witkampers. Een rush van Bastian Beuzel resulteert in een harde voorzet die niet kan worden omgezet in een doelpunt. Vervolgens volgt nog een bal van Daan Hento die tergend langzaam op de doelpaal hobbelt.

Ook in de tweede helft geeft Witkampers weinig tot niets weg maar blijft de angst voor een wellicht fatale tegengoal. Hoe langer de wedstrijd duurt des te meer begint Eerbeekse Boys ook te wankelen. Met name wanneer het middenveld onder aanvoering van uitblinker Timo Haverkamp de turbo aanzet hebben de gasten het lastig.

Zo'n moment zorgt ook voor de 2-0. Timo behoudt het overzicht en brengt Daan Hento perfect in stelling die uiteraard raad weet met deze kans. 2-0, de beslissing lijkt gevallen en de vreugde en opluchting is op en naast het veld voelbaar.

Het Eerbeekse verzet is vervolgens gebroken en Witkampers loopt uit naar een ruime zege. Timo Haverkamp bekroont zijn optreden met een goal en de tevens prima spelende Sander Kok mag de 4-0 op de borden zetten.

Op het ultieme moment wanneer winst pure noodzaak is geworden heeft Witkampers vandaag laten zien over karakter en volwassenheid te beschikken. Zelf overeind blijven in een lastige wedstrijd wanneer de vorm lijkt te ontbreken is alleen mogelijk wanneer een team erin slaagt een teamprestatie te leveren. Dit is vandaag zeker gelukt wat resulteert in een nieuw seizoen derde klasse!

Na afloop waren er nog woorden van dank van en voor de afzwaaiende eerste elftal spelers Bas, Mark en Stijn.

Iedereen met een Witkampers hart kan nu rustig de uitslagen van de diverse nacompetities bekijken en alvast wat voorpret hebben over het nieuwe seizoen. Wordt het 3B of 3C en komt er weer een Derby?

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp (van Esterik), van de Pol, Groot Wesseldijk, Saaltink, Haverkamp, Wansink, Kok, Beuzel (Brummelman), Hento, Woestenenk.

 

Tekst: Bas Groot Wesseldijk

Foto's: Jan Dijkerman