Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers 1 heeft de wind tegen

 

Goor, 19 maart 2017
Zondag 19 maart stond de uitwedstrijd tegen Twenthe Goor op het programma. Voor aanvang heeft de ploeg uit Goor heeft 3 punten minder als Witkampers. Witkampers mist enkele spelers (Timo, Coen en Jordy spelen niet mee).

 

Op sportpark ’t Piepwillem staat een harde wind. Scheidsrechter Sanders fluit voor het begin. Twenthe komt iets beter uit de startblokken en zijn dan ook meer op de helft van Witkampers te vinden.  Detail is wel dat doelschoppen of vrije trappen nemen lastig wordt doordat de wind de bal al vanzelf laat bewegen.

 

Binnen 10 minuten moet Joost reddend optreden nadat de vleugelaanvaller van Goor naar binnenkomt en de bal goed in de hoek plaatst. Wat rest is een corner. 5 minuten daarna is Daan nog dicht bij een treffer, maar ook zijn inzet wordt door doelman en verdediging gestopt. De wind zorgt soms voor rare momenten, waar beide partijen last van hebben. Twenthe reageert hier het beste op en weet na 20 min spelen de terechte 1 – 0 aan te tekenen.  Wat volgt zijn enkele kansen voor Twenthe die door 1 x de lat en 4 x Joost onschadelijk worden gemaakt. Witkampers zet daar enkele kleine kansen en cornerballen tegenover. Vlak voor rust moet Bastian het veld verlaten met een spierblessure, Stijn Wansink komt voor hem in de plaats. Niet veel later is het rust.

 

De tweede helft komt Witkampers iets meer aan voetballen toe en kan korte periodes Twenthe onder druk houden. Twenthe blijft echter gevaarlijk met enkele uitvallen. Naast Twenthe wordt ook de tijd een tegenstander van de Witkampers. Er volgen nog enkele goede mogelijkheden, maar deze zijn niet aan Daan, Sander en Remco besteed. 20 minuten voor tijd wordt Remco vervangen voor Roald. Het blijft spannend, voorzetten van Christian en Niels worden op een haar na gemist. Extra zuur is dan ook de 2 – 0 vlak voor tijd. Joost Platenkamp denk een bal weg te werken, maar (door de wind?) de bal veranderd van richting en hij mist. De aanvoerder van Twenthe benut deze buitenkans en zet de 2- 0 op het bord. Witkampers zet nog wel aan, maar scoort niet meer, er is nog wel een rode kaart (2 x geel) voor een speler van Twenthe. Vlak voor tijd krijgt Twenthe ook nog een penalty, de verder goed spelende Diederick raakt ongelukkig zijn tegenstander op “randje 16”. De goed leidende scheidsrechter wijst resoluut naar de stip. De aanvoerder benut deze en zo is de eindstand 3-0.

 

Volgende week spelen we thuis tegen Titelkandidaat Overwetering, (aanvang 14.00 uur) zij wisten vandaag te winnen van Heeten.

 

Tekst: Martijn Hoentjen