Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers afgetroefd in de vrieskou

 

SV Colmschate – Witkampers (1-0) 5-0
Colmschate, 25 februari 2018
Door een combinatie van winterweer en ook een aantal weekenden met flinke regenval beleeft Witkampers een rommelig begin van het voetbaljaar 2018. De enige officiële wedstrijd tot nu toe dit jaar werd gespeeld tegen Eerbeekse Boys, waar een 3-4 overwinning uit het vuur werd gesleept. Vandaag stond een treffen met Colmschate op het programma. De tegenstander van vandaag speelde vorig jaar nog in de tweede klasse en is na een moeizaam begin aan het stijgen op de ranglijst. Door het vele aantal geannuleerde wedstrijden van Witkampers is het op basis van de stand lastig om te bepalen hoe de zwart-witten ervoor staan. De laatste paar wedstrijden voor de winterstop waren echter van een prima niveau en geven hoop voor de reeks wedstrijden die nog gaat komen.

 

Onder ijskoude omstandigheden begon de wedstrijd, overigens wel op een op het oog prima bespeelbaar kunstgrasveld. Zelfs vandaag waren er weer veel supporters uit Laren meegereisd, het was weer eens een uitwedstrijd waar je met een beetje fantasie een thuiswedstrijd van kunt maken.

 

De openingsfase van de wedstrijd was behoorlijk in balans. Zowel Colmschate als Witkampers kon nog niet echt een vuist maken en in het eerste half uur waren er als logisch gevolg nauwelijks kansen te noteren. Er volgde echter een sterke fase van Witkamper zijde, met het nodige kunst en vliegwerk werd een Larense goal voorkomen. Uit een snelle tegenstoot na een van deze kansen ontstond de openingsgoal van de middag, de tweede kans voor Colmschate werd gelijk omgezet in een doelpunt. Witkampers kreeg 10 seconden voor rust een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Bastian Beuzel werd binnen de zestienmeter aangetikt door een van de Colmschate middenvelders en de bal ging op de stip. Daar waar Daan Hento normaal gesproken met scherp schiet stond het vizier vandaag niet helemaal goed afgesteld. In plaats van tegen de netten eindigt zijn inzet ruim over en naast. Na deze domper is het gelijk rust, Witkampers is zeker niet minder geweest in het 1e bedrijf maar kijkt wel tegen een achterstand aan.

 

In het begin van de tweede helft blijft Witkampers zoeken naar een verdiende goal. Opnieuw ontbreekt hierbij wat geluk. Wat er daarna gebeurt is tekenend voor de wedstrijd van vanmiddag. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied van Roald Straalman raakt de paal, Colmschate plaatst een razendsnelle counter en scoort opnieuw. Het lijkt zo’n middag te worden waarbij het er simpelweg niet in zit. Het eerste uur speelt Witkampers een prima wedstrijd maar Colmschate is net wat slimmer en geslepener, en niet onbelangrijk: bijzonder doeltreffend.

 

Ook bij de derde goal valt alles weer precies goed voor Colmschate en is de wedstrijd gespeeld. De laatste twintig minuten zijn eigenlijk alleen nog maar leuk voor de thuisploeg die blijft jagen op een paar extra goals en met succes want de eindstand van vanmiddag wordt bepaald op een forse 5-0. Gezien het eerste uur een geflatteerde nederlaag, gezien het laatste half uur niet onlogisch. Eind mei is de kans op revanche onder hopelijk (en ongetwijfeld) betere weersomstandigheden én op echte grasmat.
 
 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp , Haverkamp, van de Pol, Marsman, Kok, Straalman, Bargeman, B. Beuzel (R.Brummelman), Hento, Saaltink

Tekst: Rob Groot Wesseldijk