Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers behaalt drie belangrijke punten

 

Turkse Kracht – Witkampers  (0-1) 1-2

Deventer, 12 april 2018

Op de tweede donderdagavond wedstrijd in een volle april maand stond de uitwedstrijd tegen Turkse Kracht in Deventer gepland. Vorig jaar werd hier een overwinning behaalt, maar dat gebeurde toen in nagenoeg de sterkste opstelling. Inmiddels ziet de realiteit er anders uit en is het wekelijks passen, meten en schuiven voor trainer Gerrit Brouwer.

 

Vanaf de eerste minuten wordt duidelijk dat het publiek geen grootse wedstrijd voorgeschoteld gaat krijgen. Nou moet als verachtende omstandigheid het veld worden genoemd, hard en hobbelig waardoor de spelers van beide elftallen moeite hebben met op het oog simpele aannames en passes.

 

Zowel Witkampers als Turkse Kracht krijgen een paar goede mogelijkheden in de openingsfase waarbij Joost Pakkert al een keer reddend moet optreden. Gelijk aan de afgelopen weken gaat Witkampers de strijd vol overgave aan. Er lukt heel veel niet maar de inzet van het elftal compenseert dit voor een gedeelte.

 

Langzaam krijgt Witkampers het betere van het spel en na al een paar speldenprikjes uit te hebben gedeeld is het 5 minuten voor rust raak. In een vol strafschopgebied houdt Raoul Haijtink het overzicht en rond knap af. Een enorme opsteker voor de Larenaren en de beloning voor een helft hard werken. In de blessuretijd van de eerste helft lijkt Witkampers zelfs op 0-2 te komen. Christian Beuzel schiet beheerst de 0-2 binnen en de buit lijkt binnen. Helaas heeft de scheidsrechter van dienst iets waargenomen wat door weinigen werd gezien en de goal wordt afgekeurd.

 

In de tweede helft blijft het spelbeeld gelijk. Witkampers blijft aandringen en Turkse Kracht blijft de lange bal spelen richting de balvaste spits en de rappe rechtsbuiten. Een moment van onoplettendheid in de Larense defensie zorgt zelfs voor een 1-1. Totaal onnodig brengt Witkampers zichzelf in de problemen.

 

Gelukkig hebben de Zwart Witten bij corners en vrije trappen een aantal spelers met een prima kopbal, met als beste voorbeeld Martijn van de Pol. Op zijn keiharde kopbal heeft de Turkse Kracht keeper geen verweer en Witkampers staat opnieuw op voorsprong.

 

De rest van de tweede helft blijft het spannend. Witkampers krijgt een aantal kansen om de wedstrijd definitief af te maken maar het vizier staat meermaals niet scherp. Na ruim 90 minuten spelen behaalt Witkampers weer eens een heel belangrijke overwinning en kan met vertrouwen worden uitgekeken naar de komende weken.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Holmer, Haverkamp, van de Pol, Saaltink, Straalman, Haijtink, Kok, C. Beuzel (R. Brummelman), Zomer, B. Brummelman.

 

Tekst:  Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman

 

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 0-1 Raoel Haytink » Click to zoom ->

  0-1 Raoel Haytink

 • 1-1 Turkse Kracht » Click to zoom ->

  1-1 Turkse Kracht

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 1-2 Martijn van de Pol » Click to zoom ->

  1-2 Martijn van de Pol

 •  » Click to zoom ->