Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers behaalt knap punt tegen titelkandidaat

 

Laren, 11-09-2016

Witkampers – Columbia (0-1) 2-2

 

De tweede wedstrijd van het nog jonge seizoen 2016-2017 werd vandaag gespeeld. Te gast was het Apeldoornse Columbia. Deze tegenstander doet al een aantal jaren bovenin de derde klasse mee en heeft de ambitie om via een kampioenschap te promoveren. Ook voor Witkampers trainer Gerrit Brouwer was het een bijzondere middag, hij is zijn loopbaan ooit begonnen bij de geel zwarten uit Apeldoorn.

 

In de allereerste fase van de wedstrijd kreeg Witkampers direct een flinke tik te verwerken. Columbia kwam via een snelle aanval die ongelukkig werd geraakt door Joost Platenkamp op een vroege 0-1 voorsprong. Een vervelend snelle achterstand, tegelijkertijd was er natuurlijk nog wel voldoende tijd om iets aan deze tegenvaller te doen.

 

Na van de eerste schrik te zijn bekomen rechtte de Larense 11 de rug en was het tijd om iets terug te gaan doen. Een aantal kansen volgden dan ook, waarbij de grootste was voor Martijn van de Pol, hij kopte op kenmerkende wijze hard op het Apeldoornse doel, helaas net niet genoeg voor de aansluitingstreffer.

 

Net voor de rust deed Columbia nog even van zich spreken, een vlammend afstandsschot eindigde op de lat boven de doelman van Witkampers, Joost Pakkert.

 

Ook in de tweede helft liet de thuis ploeg zien te geloven in een resultaat. De aanval werd gezocht en dit leidde tot een verdiende gelijkmaker kort na rust. Een strakke voorzet van Jordy Woestenenk werd koel afgerond door Daan Hento en de 1-1 stond op de borden.

 

Helaas was deze opsteker niet de opmaat voor meer, de Apeldoornse gasten kwamen weer snel op voorsprong. Ondanks flinke protesten over vermeend buitenspel werd de goal goedgekeurd en keek Witkampers opnieuw tegen een achterstand aan.

 

Ook na deze tegenvaller was de thuis ploeg in staat om gevaar te blijven stichten en voortdurend bleef het gevoel dat er vandaag best een resultaat te behalen zou kunnen zijn.

 

In het laatste kwart van de wedstrijd bleven de Zwart Witten af en toe voor gevaar zorgen waarbij Columbia op de razendsnelle omschakeling bleef spelen. 5 minuten voor tijd kwam de ultieme mogelijkheid om wat terug te doen.

 

Bij een razendsnelle Larense uitval werd Jordy Woestenenk onreglementair gestuit door de keeper van Columbia en scheidsrechter Simmelink kon niet anders dan een strafschop toekennen aan Witkampers.

 

Deze buitenkans was wel besteed aan Timo Haverkamp, hij schoot de 2-2 hard tegen de touwen en de verdiende gelijkmaker was een feit.

 

In het slot van de wedstrijd werd er door beide partijen geen grote kans meer gecreëerd en was de eindstand 2-2.

 

Columbia zal ongetwijfeld niet gelukkig zijn met dit gelijk spel, Witkampers mag dat zeker wel zijn. De thuis ploeg liet vandaag weer zien dat het bereid is om strijd te leveren en over veerkracht beschikt.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, van de Pol, Groot Wesseldijk, Blankenberg, Haverkamp, Kok, Wansink (de Iongh), B. Beuzel (C. Beuzel), Hento, Woestenenk.