Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers behaalt tweede punt van het seizoen

 

Laren, 1 oktober 2017

Na een openingswedstrijd waarin een punt meegenomen werd uit Wijhe, een tegenstander die vorig jaar de nacompetitie voor promotie haalde, was het tijd voor de tweede wedstrijd van het seizoen. De tegenstander op deze eerste oktober dag van het jaar was Warnsveldse Boys. De ploegen uit Laren en Warnsveld speelden vorig jaar ook tegen elkaar. In Laren speelde Witkampers een solide wedstrijd die met 3-0 werd gewonnen, uit gingen de Zwart Witten keihard door de ondergrens resulterend in een 6-1 nederlaag.

 

In het begin van de wedstrijd gaf Warnsveldse Boys gelijk een flinke waarschuwing af. In de eerste tien minuten waren de Boys heer en meester, met enig fortuin bleef Witkampers in deze fase op de been. In de minuten die volgden ging het redelijk gelijk op. Beide ploegen probeerde de wedstrijd te controleren en er waren aan beide kanten van het veld nog maar weinig kansen te bewonderen.

 

Vlak voor rust scoorde Bastian Beuzel op bijzonder fraaie wijze. Een veel belovende Witkampers aanval werd onreglementair onderbroken. Op de rand van de zestien meter stonden Daan Hento en Bastian Beuzel klaar om de vrije trap te nemen. Bastian schoot vervolgens geplaatst en keihard bovenin de korte hoek. Het schot verdween via de binnenkant van de paal achter de kansloze keeper van Warnsveldse Boys. Een prachtige goal en een opsteker zo net voor rust.

 

Direct na rust lijkt Witkampers te gaan profiteren van een mindere fase aan de zijde van de gasten. Er ontstaat wat meer ruimte en de thuisploeg dringt even flink aan. In de 55e komt Warnsveldse Boys op gelijke hoogte en direct na deze tegenvaller valt ook bijna de 1-2. Een ultieme redding van Joost Pakkert voorkomt verdere problemen.

 

De wedstrijd wordt vervolgens feller en harder. Witkampers laat zich echter de kaas niet van het brood eten. De strijd wordt aangegaan en Witkampers laat zien in een goed resultaat te geloven. In de 67e minuut is Jordy Woestenenk heel even ongrijpbaar voor de Groen Witte defensie. Alleen met een overtreding kan hij gestopt worden, en Witkampers krijgt een strafschop.

 

Daan Hento maakt deze buitenkans rustig en koel af, de Larenaren staan weer op voorsprong. Groot is de teleurstelling als binnen een minuut deze voorsprong weer knullig wordt weggegeven. Het is net alsof de thuisploeg nog even rustig staat na te genieten van een doelpunt en de regie even volledig kwijt is.

 

In het laatste kwartier krijgt Witkampers nog een paar kleine kansen maar de beste mogelijkheden zijn wederom voor Warnsveldse Boys. Gelukkig blijft Witkampers op de been en behaalt een 2-2 gelijkspel tegen een tegenstander die normaal gesproken bovenin de middenmoot zal eindigen. Gezien het spelbeeld lijkt dit een uitslag waar beide ploegen niet ontevreden mee mogen zijn.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Marsman, Haverkamp, van de Pol, Saaltink, Straalman, Bargeman (Brummelman), Kok, B. Beuzel, Hento, Woestenenk.

 

Tekst : Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman

 

 • 1-0 Bastian Beuzel » Click to zoom ->

  1-0 Bastian Beuzel

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 1-1 Warnsveldse Boys » Click to zoom ->

  1-1 Warnsveldse Boys

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 2-1 Daan Hento » Click to zoom ->

  2-1 Daan Hento

 • 2-2 Warnsveldse Boys » Click to zoom ->

  2-2 Warnsveldse Boys