Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers beslist bekerduel in een kwartier

 

SC Enschede – Witkampers (0-0) 1-4

Enschede, 23 oktober 2016

Zondag 23 oktober was het tijd voor een wedstrijd om de districtsbeker. Na een qua resultaten goede opening van het seizoen even geen strijd om de drie punten maar om een ronde verder te gaan in de beker. In Enschede was SC Enschede de gastheer. De thuisploeg is een club met een enorm rijk verleden, de realiteit van het heden is echter de derde klasse A. Kortom voor Witkampers een interessante wedstrijd waarbij het ook mogelijk moet zijn om een ronde verder te komen.

 

Witkampers start sterk aan de wedstrijd. Daan Hento krijgt een flinke kans na goed voorbereidend werk van Jordy Woestenenk. Ook een aantal andere momenten voor de SC Enschede goal worden net niet omgezet in een doelpunt. Na een kwart wedstrijd breekt een duidelijk mindere fase van beide kanten aan met veel balverlies en slordigheden. SC Enschede loert daarbij met twee razendsnelle flanken op de counter.

 

Bij rust is het 0-0 en is de wedstrijd al met al behoorlijk in evenwicht. De betere kansen zijn voor Witkampers geweest zonder echt overtuigend te spelen.

 

Die overtuiging is er in de eerste fase na de rust wel. Vanaf de 55e minuut beslist Witkampers het duel in een kwartier tijd. SC Enschede wordt langzaam verder naar achteren gedwongen en het wachten is op een Larense goal. Eerst is het tweemaal aan Bastian Beuzel om te scoren. De eerste goal na een prima aanval die doorschiet richting de tweede paal waar Bastian alert binnen tikt. De tweede goal valt na een misverstand in de Enschedese achterhoede waar Bastian Beuzel goed oplet en de beslissing binnen soleert.

 

De 0-3 die vlot volgt is de mooiste aanval en de mooiste goal van de middag. Een vlot lopende aanval over de linkerflank wordt omgezet in een goal door Sander Kok en Witkampers lijkt al een ronde verder te zijn.

 

SC Enschede gaat proberen nog iets te forceren, brengt 3 wissels in en scoort een kwartier voor tijd de 1-3. Dit leidt niet tot een enorme stormloop op het doel van Joost Pakkert, de Zwart Witte defensie blijft eenvoudig overeind.

 

Het slotakkoord is voor topscoorder Daan Hento. Hij let goed op bij een volgend moment van miscommunicatie in de SC Enschede defensie en hij weet wel raad met het cadeautje en hij maakt ook nog 1-4.

 

Komende woensdag is de loting voor de 2e ronde van de districtsbeker, komende zondag staat weer een competitiewedstrijd op het programma, uit tegen Heeten.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp (Groot Wesseldijk, Van Esterik), van de Pol, Haverkamp, Saaltink , de Iongh, Wansink, Kok, B. Beuzel, Hento,Woestenenk (C. Beuzel)

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk