Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers doet goede zaken in Goor

 

Twenthe Goor – Witkampers (1-0) 1-2
Goor, 13 mei 2018
Nadat Witkampers afgelopen Hemelvaartsdag al goede zaken deed door van Zwolle te winnen was de missie vandaag eigenlijk gelijk. Het gat met de ploegen onderin moet de komende wedstrijden behouden blijven. Uiteraard is dit wel een pittige opdracht, Twenthe Goor is nog in de race voor de derde periode en zal, zo mag worden verwacht, niets cadeau doen. 

 

In de openingfase wordt dit gelijk duidelijk. Twenthe neemt de touwtjes stevig in handen en Witkampers heeft het eigenlijk vanaf het begin lastig. Witkampers probeert op het propvolle middenveld te combineren en Twenthe is bij elk balverlies levensgevaarlijk in de omschakeling. Bij een van deze momenten levert dit ook een tegentreffer op. Een vlotte aanval over de rechterkant van het veld, er volgt een voorzet richting de tweede paal en een van de Twenthe aanvallers mag ongehinderd binnenkoppen. Vervolgens komt Witkampers een aantal malen goed weg. Een schot gaat net naast en er zijn ook nog een aantal aanvallen die eigenlijk een kopie zijn van het openingsdoelpunt. Witkampers piept en kraakt en kan geen vuist maken.

 

In de tweede helft krijgen de Larenaren iets meer grip op de wedstrijd zonder dat dit leidt tot grote kansen. Gelukkig staat na een uur spelen Roel Wesseldijk goed op te letten en op niet al te fraaie wijze (maar wat geeft dat?) hobbelt de bal achter de Twenthe doelman. Witkampers krijgt energie van dit doelpunt en krijgt meer controle over de wedstrijd. Waar in de eerste helft de ene naar de andere aanval moest worden gepareerd blijft Witkampers nu op de been.

 

Een kwartier voor tijd gaat het er helemaal goed uitzien voor Witkampers. Een schot in de lange hoek van Niels Saaltink vliegt via de binnenkant van de paal binnen. Witkampers gaat vandaag bijzonder koel om met de kleine kansen die het krijgt en de 3 punten zijn nu wel erg dichtbij. Een van de aanvallers van Twenthe Goor helpt vervolgens een handje om wegens spelbederf (hij gooit bij een ingooi de bal in het gezicht van Sander Kok) weggezonden te worden.

 

Na dit moment is Witkampers helemaal vastberaden om de 3 punten mee naar Laren te nemen, en gelukkig lukt dit ook. Komende zondag speelt Witkampers wederom een uitwedstrijd, dan tegen KCVO in Vaassen.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp (Schreibelt), Haverkamp, van de Pol (Holmer), Aaftink, Kok, Wesseldijk (Stegink), Straalman, B. Brummelman, Hento, Saaltink

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk