Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers geeft weer hoop

 

Laren, 2 april 2017

´Alles zetten op het feit dat we vanaf nu elke wedstrijd moeten winnen´, was het bindende advies waarmee ik mijn vorige wedstrijdverslag afsloot. Hoewel de Witkampers feitelijk keurig in het linkerrijtje staan komt de nacompetitiestreep toch wel angstvallig dichterbij. De tegenstander van vandaag, Heeten, kampt met dezelfde problematiek. Beide teams toonden zich dan ook niet tevreden met één puntje (1-1).

 

De Witkampers bevinden zich eigenlijk al sinds de hervatting na de winterstop in een negatieve spiraal. De ene na de andere wedstrijd ging verloren: Vaassen, Lochem, Twenthe, Overwetering. Wellicht gaat het te ver om deze nederlagen als Bijbelse rampen te betitelen, vervelend is het wel. Vooral de nederlagen waarbij niet eens serieus gevochten werd voor de overwinning. Nederlagen zonder hoop of geloof in een verandering, waarbij spelers, supporters en staf redeloos, radeloos en reddeloos achterbleven.

 

Vandaag was echter niet zo’n dag. De Witkampers speelden het voetbalspel met passie en verbetenheid. Omdat ook Heeten goed en scherp voetbal aan de dag legde werd het een aangename wedstrijd die van begin tot einde kon boeien.

 

Na 26 minuten voetbal kon Daan Hento als eerste afdrukken: met een fraai schot van afstand zette hij de 1-0 op het bord. Aangenaam, omdat het in deze golvende wedstrijd ook andersom had kunnen zijn. Vlak na rust gaf scheidsrechter De Lang (een man die zijn naam werkelijk eer aandoet) een penalty aan Heeten die door velen als onterecht werd beoordeeld. Rick Kemper trekt zich weinig aan van het vraagstuk of een penalty al dan niet terecht is, en schoot feilloos raak (alhoewel doelman Pakkert nog aardig in de buurt van de bal kwam).

 

In het restant van de wedstrijd kon geen van beide teams het verschil nog maken. De 1-1 eindstand is gezien de strijd om de punten jammerlijk, maar met het oog op het spelbeeld moeten beide teams hier maar vrede mee hebben.

 

Soms spreekt men wel van een ‘nederlaag met perspectief’. Deze wedstrijd valt te betitelen als een ‘gelijkspel met perspectief’: wanneer elke week op deze wijze gestreden wordt moet directe handhaving geen enkel probleem zijn. Voor de teleurgestelde Heetense fans die dit verslag teruglezen geldt eigenlijk dezelfde boodschap. Tot volgend jaar! (tenzij de bond ons weer in een andere competitie stopt)

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, van Esterik, Groot Wesseldijk, Haverkamp, Saaltink, Marsman, B.Beuzel, Kok, Hento, Aaftink, Woestenenk (in redelijk willekeurige volgorde)

 

Tekst: Tristan Fleerkate