Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers houdt weer de nul en wint in Ugchelen

 

VV Albatross – Witkampers (0-1) 0-2

Ugchelen, 19 november 2017

Na een moeizaam begin van de competitie zit Witkampers in een sterke fase. Al drie competitiewedstrijden op rij is de nul gehouden en zijn er 7 punten aan het totaal toegevoegd. Opvallend daarbij is dat er in Laren in 2 weken tijd twee koplopers aan de zegekar werden gebonden.

 

Het bekertreffen met Voorwaarts Twello vorige week ging echter kansloos verloren, overigens wel tegen een ploeg die zo maar kampioen kan worden in de tweede klasse. Op een echte herfstdag in november was het weer tijd voor een gelijkwaardiger treffen tegen de mannen van Albatross uit Ugchelen.

 

Vorig jaar werden de punten tussen Albatross en Witkampers keurig gedeeld. Witkampers won met 0-4 in Ugchelen, Albatross ging in Laren met een 1-2 zege aan de haal.

 

In het nieuwe seizoen staat alles nog dicht bij elkaar, ook vandaag waren de drie punten weer erg gewenst. Onder echte herfstachtige omstandigheden begon de wedstrijd. Een nat, glad en zwaar veld waar het ook nog eens flink waaide. Witkampers begon flitsend aan de wedstrijd. Een prachtige bal van achteruit wordt door Sander Kok op waarde geschat en in twee pogingen afgerond. Een droomstart voor de Larense equipe, dit moet vertrouwen geven voor de rest van de wedstrijd. In het half uur dat volgt heeft Witkampers volledig de controle. Zonder echt sprankelend te spelen (eigenlijk ook onmogelijk in dit soort omstandigheden) gaat Witkampers overtuigend de strijd aan voor een mooi resultaat.

 

Met name een aantal indraaiende cornerballen in combinatie met de straffe wind leveren grote paniek op voor het Albatross doel.  Met enig fortuin blijven de Ugchelse gastheren overeind maar eigenlijk moet Witkampers in deze fase de wedstrijd beslissen.

 

Na rust valt Sander Kok al snel uit, nadat hij voor rust geblesseerd raakte. Witkampers is even onwennig en in deze fase lijkt Albatross de controle wat te krijgen. Het is vervolgens mooi om te zien hoe geconcentreerd en gedisciplineerd Witkampers blijft spelen. Het is al lang geen toeval meer dat de 0 al een aantal wedstrijden wordt gehouden. Waar nodig worden de defensieve taken zonder overdreven franje uitgevoerd en het hele team lijkt bijzonder vastberaden ook vandaag zonder tegengoal het veld te verlaten.

 

Tegelijkertijd blijft Witkampers ook kansjes krijgen en een kwartier voor tijd beslist Timo Haverkamp de wedstrijd, na fraai voorbereidend werk vanaf de linkerflank schiet hij het treffen van vanmiddag in het slot.

 

In het laatste kwartier gebeurt er niet heel veel meer, Albatross heeft de kracht niet meer om nog iets te forceren en Witkampers blijft keurig op de been.

 

De Larenaren hebben vandaag opnieuw een goede prestatie geleverd. Onder lastige omstandigheden tegen een tegenstander die de grens opzoekt qua overtredingen. Des te mooier om dan weer met drie punten huiswaarts te kunnen keren. Volgende week staat er opnieuw een interessante wedstrijd op het programma, thuis tegen Twenthe Goor.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, Haverkamp, van de Pol, Marsman, Kok  (Schreibelt), Straalman, de Iongh, C. Beuzel (Brummelman), Hento, Woestenenk.

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk

Foto's: Jan Dijkerman