Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers keihard onderuit in derby

 

Witkampers – Sportclub Lochem (0-3) 0-5

Laren, 26 april 2018

In het overvolle inhaalprogramma van april stond voor Witkampers ook de derby tegen de buren uit Lochem op de agenda. Afgelopen najaar eindigde deze wedstrijd in Lochem in een 0-0 gelijkspel. Witkampers had daar kansen op meer, een kleine overwinning was in die editie niet onterecht geweest. Sinds dat treffen zet Lochem een goede reeks neer met een enkele uitglijder (1-2 thuis verlies tegen Heeten) met als gevolg een keurige 4e plaats in de derde klasse B.

 

Op een vol Leussinkpark werden de verwachtingen vooraf duidelijk gemaakt met een prachtig spandoek. De thuisploeg werd opgeroepen te laten zien baas in eigen huis te zijn. Een mooie opdracht waar gezien de inzet van de afgelopen weken in elk geval voor gestreden zal gaan worden.

 

Soms echter pakt de praktijk totaal anders uit. Al na een paar minuten wordt duidelijk dat dit wel eens een hele vervelende avond kan worden voor iedereen met een zwart-wit hart. De eerste hoekschop van de wedstrijd wordt binnengekopt en na 4 minuten staat Witkampers al met 0-1 achter. Vervolgens kan Lochem het spel spelen waar zij bijzonder goed op ingespeeld zijn. Rustig wachten op een fout van de tegenstander en dit vervolgens afstraffen. Dit lukt in Laren bovengemiddeld, Witkampers lijkt haast verlamd van spanning en Lochem slaat genadeloos toe. Een razendsnelle omschakeling zorgt voor de 0-2 en geklungel in de Larense achterhoede zorgt voor een 0-3 achterstand na ruim een kwartier spelen.

 

Na dit desastreuze begin herstelt Witkampers zich enigszins. Een aantal keren komt de thuisploeg in de buurt van het Lochemse doel en is de 1-3 en de mogelijkheid om nog iets van de wedstrijd te maken. Helaas valt deze goal niet en lijkt de achterstand bij rust al veel te groot.

 

De tweede helft verloopt eigenlijk volgens hetzelfde recept. Bij tijd en wijle laat Lochem Witkampers uitrazen en krijgen de Zwart Witten enkele kleine kansen op een goal maar echt overtuigend gevaar komt er nooit. Lochem blijft rustig en slaat ook in de tweede helft nog twee keer toe. De gasten gaan bijzonder effectief met hun kansen om, 7 schoten op doel resulteren in 5 goals.

 

Na 85 minuten spelen wordt het restant van het Larense vuurwerk maar aangestoken en als de rookwolken zijn opgetrokken zitten de 90 minuten er gelukkig op. Witkampers heeft geen enkele aanspraak mogen doen op een positief resultaat en zal de komende weken serieus aan de bak moeten om niet nog verder in de problemen te komen.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt, Haverkamp, van de Pol, Saaltink, Kok, Straalman, Bargeman, de Iongh, Zomer (R. Brummelman), B. Brummelman.

 

Tekst:  Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman

 

 • 0-2 Lochem » Click to zoom ->

  0-2 Lochem

 • 0-3 Lochem » Click to zoom ->

  0-3 Lochem

 •  » Click to zoom ->
 • 0-4 Lochem » Click to zoom ->

  0-4 Lochem

 •  » Click to zoom ->
 • 0-5 Lochem » Click to zoom ->

  0-5 Lochem