Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers laat kansen liggen en verliest in Vaassen

 

KCVO – Witkampers (1-0) 1-0

Vaassen, 20 mei 2018

Een paar weken geleden speelde Witkampers ook al tegen de tegenstander van vandaag. De gehele wedstrijd waren de Larenaren toen de bovenliggende partij, de einduitslag liet destijds echter iets anders zien, 1-1 met een goal van Timo Haverkamp in de 90e minuut. Met opnieuw KCVO als opponent mocht er vooraf hoop zijn op een goed resultaat. KCVO is al lang veilig en kan de competitie op het gemak uit spelen. Witkampers zit nog vol in de race om nacompetitie te ontlopen. Dit alles behalve leuke toetje van de competitie kent een lastige route naar lijfsbehoud en Witkampers zal dit zeker willen ontlopen. Directe achtervolger is Albatross dat deze zondag tegen titelkandidaat Warnsveldse Boys moet spelen. 

 

In het begin van de wedstrijd begint Witkampers een beetje ongelukkig. De Larenaren proberen het spel te maken maar het lukt allemaal net niet. KCVO wacht, gelijk als de wedstrijd in Laren, geduldig op een kans. Deze kans komt ook in de 20e minuut en wordt ook gelijk omgezet in een goal. 

 

Zoals wel vaker dit seizoen werkt een tegengoal gek genoeg bevrijdend voor Witkampers en de zwart-witten trekken de wedstrijd naar zich toe. Vanaf de tegengoal gaat Witkampers op zoek naar een goal en de kansen stapelen zich op. Daan Hento komt oog in oog met de doelman, de hoekschoppen zorgen weer voor veel onrust bij de tegenstander en een penaltyclaim wordt (terecht, eerlijk gezegd) afgewezen. 

 

De tweede helft begint weer wat rustiger. KCVO krijgt weer iets meer grip op de wedstrijd en de grote mogelijkheden voor Witkampers komen even niet. In het laatste half uur volgen de grote kansen elkaar echter weer op. KCVO blijft levensgevaarlijk via de omschakeling, Joost Pakkert moet een paar keer handelend optreden en een doelpunt van de Vaassenaren wordt afgekeurd. 

 

Witkampers zet daar een aantal flinke mogelijkheden tegenover, er is ruimte om te voetballen en een Larense goal lijkt niet uit te kunnen blijven. Naarmate de tijd langzaam wegtikt blijft Witkampers op jacht naar een goal, deze blijft echter uit.

 

Qua mogelijkheden had Witkampers dit duel zeker kunnen en eigenlijk moeten winnen. Soms heb je echter zo’n dag dat het niet meezit, en dat was zeker het geval deze zondag. Mooie opsteker is het ruime verlies van Albatross bij Warnsveldse Boys waardoor het doelsaldo (dit jaar beslissend bij een gelijk aantal punten) ruim in het voordeel van Witkampers is. Volgende week tegen Colmschate volgt het laatste duel van dit jaar, gezien de uitwedstrijd een mooie gelegenheid om nog iets recht te zetten.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt, Haverkamp, van de Pol, Aaftink (Platenkamp), Kok, Straalman, Wesseldijk (R. Brummelman), B. Brummelman, Hento, Saaltink

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk