Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers lijdt forse nederlaag in Heeten

 

Heeten-Witkampers (3-1) 6-3
Heeten, 6 mei 2018
De geur van brandend rubber. Je verwacht het langs een motorsportcircuit maar dit is ook de geur van voetballen boven de 20 graden op een kunstgrasveld. Onder warme omstandigheden stond Witkampers vandaag voor een flinke opgave om tegen Heeten een resultaat te gaan boeken. De thuisploeg is al lang en breed veilig maar kan ook niet meer echt stijgen op de ranglijst. Witkampers zakt steeds verder weg richting de ongewilde plekken 14 en 13 en moet onderhand weer een overwinning gaan boeken.

 

Alle goede intenties ten spijt begint de uitploeg echter, niet voor de eerste keer dit seizoen, ronduit rampzalig. Na een aanval die begint bij de doelman van Heeten en 100 meter verderop eindigt achter Witkampers doelman Joost Pakkert staan de zwart witten na een paar minuten op achterstand. Witkampers lijkt nerveus en gespannen door deze tegenslag en raakt volledig de controle over de wedstrijd kwijt. Binnen 18 minuten en een mooi schot van 20 meter en een ongelukkig eigen doelpunt is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Een pijnlijke 3-0 achterstand is de harde waarheid naar minder dan een kwart wedstrijd.

 

In het tweede gedeelte van de eerste helft nam Heeten wat gas terug en kon Witkampers een beetje in de wedstrijd komen. Via een goal van Timo Haverkamp werd de achterstand iets kleiner gemaakt en daarmee de hoop op nog iets van deze middag te gaan maken.

 

Vlak na rust gaat het echter opnieuw mis en staat Witkampers op een 4-1 achterstand. Gelijk aan andere wedstrijden eerder dit seizoen blijft Witkampers het wel proberen en krijgt na een handsbal ook een penalty. Helaas wordt de inzet van Timo Haverkamp gepakt door de Heeten doelman en gaat deze buitenkans verloren.

 

20 minuten voor tijd maakt Heeten dat nu bij tijd en wijle ongehinderd kan aanvallen ook de 5-1. In het slot van de wedstrijd maakt Witkampers nog twee goals door Niels Saaltink en Wouter Schreibelt. In de slotfase maakt ook Heeten nog een goal en is een 6-3 nederlaag het resultaat voor de mannen uit Laren.

 

Kortom, Witkampers beleeft een ronduit beroerde middag in Heeten. De derde nederlaag met 5 of meer goals tegen na de winterstop en de veilige marge is nog maar drie punten. Witkampers kan aan de bak, als eerste komende donderdagmiddag thuis tegen SV Zwolle.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt, Haverkamp, van de Pol, Holmer, B. Brummelman, Bargeman (Hento), Straalman, Platenkamp, Kok, Saaltink

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk