Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers pakt een punt tegen Eerbeekse Boys

 

Witkampers-Eerbeekse Boys (0-1) 1-1
Laren, 15 april 2018
Na de wedstrijd tegen Turkse Kracht afgelopen donderdag moest Witkampers opnieuw tegen een tegenstander aantreden die in de onderste regionen van de derde klasse B bivakkeert. Eerbeekse Boys is in dezen wel een apart verhaal, doordat de club naar het zaterdagvoetbal vertrekt is het de vraag hoe het restant van de competitie door de Eerbeekers beleefd gaat worden.

 

Witkampers neemt in het eerste gedeelte van de wedstrijd het initiatief. De verdedigers van Eerbeekse Boys hebben moeite met de wendbare Larense voorhoede en in de eerste minuten kan Jorn Zomer al een keer voor de keeper van de gasten opduiken. Als ook Raoul Haijtink dan op de lat schiet lijkt het wachten op een doelpunt van Witkampers. Na een wat afwachtend begin gaat Eerbeekse Boys ook van zich af bijten en krijgt een hele beste kans die op de buitenkant van de paal gaat.

 

Een ongelukkig moment leidt zelfs tot de 0-1 voor Eerbeekse Boys, een wat ongelukkige goal waarbij de Larense defensie er niet overtuigend uitziet. De achterstand is ietwat tegen de verhouding maar wel een feit. Na deze goal lijkt Witkampers wat geschrokken en in de rest van de eerste helft gebeurt er niet veel meer.

 

De tweede helft begint nog met kansen voor Witkampers maar dreigt op een fiasco uit te lopen. Een moment van onachtzaamheid moet door Timo Haverkamp met een overtreding worden gecorrigeerd en de scheidsrechter kan niet anders dan Eerbeekse Boys een strafschop toekennen. Waar een 0-2 achterstand wel zo’n beetje het einde van de wedstrijd had betekend blijft Witkampers in de race. Joost Pakkert stopt de zwak ingeschoten strafschop van Eerbeekse Boy en de Larenaren hebben nog een kans.

 

Na iets meer dan een uur spelen valt de verdiende 1-1. In een vol strafschopgebied toont Rowan Brummelman zijn kunde met een beheerst en geplaatst schot. In de minuten na de goal gebeurt er van alles. Een speler van Eerbeekse boys krijgt een rode kaart voor natrappen en Witkampers krijgt een paar grote kansen waarbij een inzet van Jorn Zomer van de lijn wordt gehaald.

 

Na deze hectische fase sukkelt het treffen van deze middag naar het einde. Witkampers profiteert niet van de man meer situatie en beide teams lijken te kunnen leven met een gelijkspel. Na afloop kan gerust worden gezegd dat Eerbeekse Boys naar de zaterdag vertrekt maar het zeker niet laat lopen en dat Witkampers in fasen heeft laten zien ook dit jaar te kunnen overleven.
 
Opstelling Witkampers: Pakkert, Holmer, Haverkamp, van de Pol, Saaltink, Straalman (Bargeman), Haijtink, Kok, C. Beuzel (R. Brummelman), Zomer, B. Brummelman

 

Tekst:  Rob Groot Wesseldijk

Foto's: Jan Dijkerman