Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers schiet weinig op met puntendeling

 

Witkampers – Turkse Kracht (0-0) 2-2
Laren, 22 april 2018
Nog maar 10 dagen geleden speelden Witkampers en Turkse Kracht ook al tegen elkaar. In een matige wedstrijd werd in Deventer een 1-2 uit het vuur gesleept. In een aantal opzichten was de wedstrijd van afgelopen zondag een kopie van het treffen in Deventer. Vanaf het eerste fluitsignaal maakt Witkampers duidelijk alleen met winst genoegen te nemen. Door 3 punten te pakken tegen de nummer 14 van de derde klasse B kunnen de Larenaren op een wat meer comfortabele afstand komen van de rode streep. Daarnaast en ook niet onbelangrijk wordt een concurrent in de degradatiestrijd op die manier op een flinke achterstand gezet.

 

Hoewel Witkampers hartstochtelijk op zoek gaat naar een goal is het ook vandaag geen grootste wedstrijd. Wel kan wederom gezegd worden dat beide ploegen vol inzet en passie spelen. Met name de standaardsituaties zorgen voor onrust in het Turkse Kracht strafschopgebied. Met de kop-goal van Martijn van de Pol nog in het achterhoofd is het een aantal keren alle hens aan dek voor de gasten. Tegelijkertijd blijft Turkse Kracht levensgevaarlijk in de omschakeling. Met lange ballen wordt de vaardige spits gezocht en op die manier blijft het oppassen voor een tegengoal. Een beetje passend in het huidige seizoen volgt dit moment ook. Turkse Kracht komt op 0-1 na een aantal fouten in de Larense defensie.

 

Na deze tegenvaller geeft Witkampers nog wat gas bij en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Deze valt al vlot, Roald Straalman blijft rustig en schuift de 1-1 binnen. Vervolgens blijft het spelbeeld eigenlijk gelijk. Witkampers gaat op zoek naar een goal maar heeft het vizier niet scherp staan. Turkse Kracht lijkt in deze fase genoegen te gaan nemen met een gelijkspel. Gezien de stand op de ranglijst misschien vreemd maar het vele tijdrekken van de gasten is opvallend.

 

5 minuten voor tijd komt Witkampers echt in de problemen. In de jacht op een goal wordt steeds meer risico genomen en dit wordt vakkundig afgestraft. De 1-2 valt en Witkampers lijkt 3 bijzonder dure punten aan een concurrent te moeten laten. Wat volgt is een slotfase vol tumult, irritatie en opwinding. De keeper van Turkse Kracht verricht een aantal onwaarschijnlijke reddingen en lijkt zijn ploeg een overwinning te gaan schenken.

 

Diep in blessuretijd slaat Witkampers echter toe.  Nadat de bal eerst de lijn gepasseerd lijkt te hebben schiet Timo Haverkamp vanaf 5 meter onhoudbaar de bal tegen de touwen. De 2-2 is meer dan terecht gezien het spelbeeld. De laatste paar minuten worden volgemaakt waarin de spelers van Turkse Kracht zich beklagen bij de scheidsrechter over de toegekende extra tijd.

 

Donderdag heeft Witkampers een nieuwe kans om op zoek te gaan naar de winst, tegen de meest inspirerende tegenstander die mogelijk is: Sportclub Lochem.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt (Holmer), Haverkamp, van de Pol, Saaltink, Kok, Straalman (Hento), Bargeman, Zomer, de Iongh, B. Brummelman (Bouwhuis)

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk

Foto's: Jan Dijkerman

 

 • 0-1 Turkse Kracht » Click to zoom ->

  0-1 Turkse Kracht

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 1-1 Roald Straalman » Click to zoom ->

  1-1 Roald Straalman

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 1-2 Turkse Kracht » Click to zoom ->

  1-2 Turkse Kracht

 •  » Click to zoom ->
 • 2-2 Timo Haverkamp » Click to zoom ->

  2-2 Timo Haverkamp

 •  » Click to zoom ->