Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers slaagt maar gedeeltelijk in eerherstel

 

Witkampers – Twenthe Goor 2-2 (1-1)

Laren, 9 okt 2016
Na de enorme 7-1 afstraffing in Olst tegen Overwetering stond een thuiswedstrijd tegen Twenthe Goor op het programma. De tegenstander van vandaag is de competitie qua punten niet geweldig begonnen en dit gaf op voorhand hoop op een goed resultaat. Daarnaast mocht er verwacht worden dat er 11 Witkampers op het veld zouden verschijnen die laten zien dat de zeperd in Olst een incident was.

 

Opmerkelijk genoeg begonnen dezelfde 11 spelers aan de wedstrijd als een week eerder. In de openingsfase bepaalden deze 11 in het zwart en wit het tempo van de wedstrijd. Witkampers had het overwicht en werd kwam een aantal keren dreigend voor het doel. Waar het alleen nog wat aan ontbrak was het laatste beetje scherpte en geluk in de afronding. Met name het aantal hoge corners die allemaal door de grote Twenthe goalie werden gestompt of gepakt was symptomatisch voor de openingsfase, allemaal net niet.

 

Een moment van onoplettendheid in de Larense defensie werd genadeloos afgestraft door de geslepen Twenthe Goor voorhoede. Een totaal onnodig tegendoelpunt en een flinke domper. Witkampers rechtte gelukkig de rug enigszins en kwam via de mooiste aanval van de middag op de 1-1. Een dieptepass van Bastian Beuzel, de versnelling en het overzicht van Jordy Woestenenk en het afronden door rechtsback Joost Platenkamp. Een fraaie omschakeling prima afgerond.

 

Het begin van de tweede helft begint zoals ook het eerste bedrijf aanving. De thuisploeg op zoek naar de voorsprong maar daarbij wat onzorgvuldig en onrustig. In de 55e minuut schiet Timo Haverkamp Witkampers op een 2-1 voorsprong. Een fraai schot rechts van de keeper op de rand van het strafschopgebied. In de minuten hierna vergeet Witkampers door te drukken en de wedstrijd te beslissen. Ook in deze fase ontbreekt het aan wat precisie.

 

De laatste 25 minuten zakt de wedstrijd naar een matig niveau van beide zijden, veel balverlies en uit toeval ontstaan kansen voor zowel de thuisploeg als de gasten uit Goor.

 

2 minuten voor tijd wordt opnieuw matig verdedigen Witkampers fataal. Twenthe Goor spits Mark Nijland mag wegdraaien en scoren. De 2-2 staat op de borden, zeker niet onverdiend maar wel ontzettend zuur dat de voorsprong niet over de streep kon worden getrokken.

 

Witkampers is er in deze thuiswedstrijd maar ten dele in geslaagd om herstel te tonen. De opening van zowel de eerste als de tweede helft waren enthousiast maar met name de fase na de 2-1 voorsprong was onvoldoende.

 

Volgende week staat Witkampers voor een nieuwe uitdaging wanneer Lemelerveld op bezoek komt in Laren.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, van de Pol, Haverkamp, Saaltink (R. Marsman), de Iongh, Wansink, Kok, B. Beuzel (C.Beuzel), Hento,Woestenenk.

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman

 

 

 

 •  » Click to zoom ->
 • 0-1 vv Twenthe » Click to zoom ->

  0-1 vv Twenthe

 • 1-1 Joost Platenkamp » Click to zoom ->

  1-1 Joost Platenkamp

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 2-1 Timo Haverkamp » Click to zoom ->

  2-1 Timo Haverkamp

 • 2-2 vv Twenthe » Click to zoom ->

  2-2 vv Twenthe

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->