Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers speelt 80 minuten met 10 man en verliest

 

Laren, 1 april 2018
Witkampers – Albatross (0-0) 0-1
Op 1 april 2018, eerste paasdag, staat Witkampers aan het begin van een ongewoon drukke voetbalmaand. 8 wedstrijden staan op het programma, een ritme dat voor geoefende profs al pittige opgave is. Wat daarbij niet helpt is dat trainer Gerrit Brouwer moet gaan schuiven in zijn elftal door een aantal blessures.
Het eerste treffen van deze maand was een thuiswedstrijd tegen Albatross. In Ugchelen ging Witkampers met een keurige 0-2 overwinning naar huis. Op dat moment leek Albatross hard op weg naar de uitgang maar een knap resultaat tegen Colmschate zorgt ervoor dat zij weer alle kans hebben. Witkampers op haar beurt moet het flinke aantal inhaalduels gaan gebruiken om te gaan stijgen op de ranglijst.

 

In het eerste kwartier gebeurt gelijk van alles. Via twee kopballen van gelegenheid-spits Timo Haverkamp krijgt de thuisploeg twee goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Het beslissende moment van de openingsfase en eigenlijk van de wedstrijd is echter al naar 10  minuten. Ongelooflijk slordig balverlies zorgt voor een uitbraak van Albatross die door Martijn van de Pol alleen met een noodgreep is te corrigeren. Scheidsrechter Bleekman kan niet anders dan een rode kaart tonen en Witkampers zit gelijk in de problemen.
In het laatste half uur van de eerste helft krijgt Albatross ook een paar kansen maar over het geheel genomen kijken de supporters naar een matige wedstrijd waarbij aan beide kanten veel mis gaat.

 

De tweede helft is helaas van een niet veel beter niveau, Witkampers speelt bijzonder ijverig en gedreven maar weet geen moment te overtuigen. De vraag is natuurlijk of dit mogelijk is met 10 tegen 11 maar aan beide zijden gaat veel mis.

 

Na 55 minuten spelen komt Albatross op voorsprong. Een vrije trap wordt in eerste instantie nog gekraakt door de opgestelde muur maar in de rebound is Joost Pakkert kansloos op het keiharde schot. Natuurlijk heeft Witkampers op dat moment nog ruim de tijd om iets te corrigeren maar het verzetten van het vele werk met een man minder begint haar tol te eisen.
Kansen komen er nog, een bal wordt nog weggewerkt in de doelmond en het thuispubliek blijft hopen op een doelpunt om op die manier in elk geval nog een punt aan deze wedstrijd over te houden.

 

Uiteraard worden de ruimtes steeds groter waarvan Albatross steeds weigert te profiteren, een aantal ongelooflijke kansen worden niet afgemaakt waardoor Witkampers in leven blijft. Helaas blijft een Larense goal in de slotfase uit en staat Witkampers na 90 minuten strijd met lege handen.
 
Opstelling Witkampers: Pakkert, Marsman, Kok, van de Pol, Saaltink, Wesseldijk (Bargeman), de Iongh, Straalman, Haijtink, Haverkamp, B. Brummelman (Woestenenk)

Tekst:  Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman