Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers strijdt en haalt 3 waardevolle punten

 

Witkampers – SV Zwolle (2-1) 4-1
Laren, 10 mei 2018
Witkampers heeft voor aanvang van de wedstrijd tegen SV Zwolle nog 4 wedstrijden om zonder nacompetitie ook volgend jaar in de derde klasse te mogen uitkomen. Begin oktober speelde Witkampers de uitwedstrijd tegen de tegenstander van vandaag, deze van Larense zijde zeer matige wedstrijd ging met 3-1 verloren.

 

De wedstrijd van vanmiddag begon gelijk spectaculair, maar niet aan de zijde waar je het als Witkampers supporter zou willen. Een van de aanvallers van Zwolle onderschept een pass en besluit van een meter of 25 op doel te schieten. Het schot is dermate verrassend dat Zwolle gelijk op een 0-1 voorsprong komt. Een nieuwe tik voor Witkampers dat de afgelopen weken al aardig wat klappen heeft gehad.

 

Gelukkig raakt de thuisploeg niet in de war van de vroege achterstand. Zonder te veel risico te gaan nemen zo vroeg in de wedstrijd gaat Witkampers op zoek naar de gelijkmaker. Met name bij de dode spelmomenten heeft Zwolle het lastig met de lengte bij Witkampers en de duels die daarbij worden aangegaan. De Zwolse doelman pakt met een fraaie redding een kopbal van Sander Kok en een hoekschop wordt van de lijn gehaald. Kortom, Witkampers dringt aan en een goal hangt in de lucht. Na 40 minuten spelen in de eerste helft valt de gelijkmaker uiteindelijk. Witkampers krijgt een vrije trap op ongeveer 20 meter recht voor het doel. Met een keiharde schuiver over het droge gras strak in de hoek laat Sander Kok de lange Zwolse goalie kansloos en staat de gelijkmaker op de borden.

 

Witkampers voelt dat er voor rust nog meer te halen valt tegen Zwolle. Roel Wesseldijk wint een duel in het vijandelijke strafschopgebied en stelt Niels Saaltink in de gelegenheid om de 2-1 binnen te tikken. Een verdiende goal en een lekkere opsteker voor de hardwerkende thuisploeg zo vlak voor de rust.

 

Na rust wil Witkampers snel orde op zaken stellen. De Larenaren winnen nu alle duels en Wouter Schreibelt zet de zwart witten op een 3-1 voorsprong. Vervolgens speelt Witkampers vol vertrouwen verder. Er wordt geen kans weggegeven, en het wachten is op een volgende Larense goal. Deze lijkt er ook te komen, Roald Straalman omspeelt de Zwolse doelman maar weet op miraculeuze wijze de bal niet binnen te schuiven. Opvallend genoeg gebeurt een paar minuten later nagenoeg hetzelfde en nu rondt Roald Straalman netjes af tot vermaak van zijn teamgenoten die hem met de goal feliciteren.

 

Na dit doelpunt is de wedstrijd volledig gespeeld. Zowel aan Zwolse als aan Witkampers zijde wordt nog driftig gewisseld maar enig effect op de wedstrijd heeft dit niet meer. In de strijd voor handhaving in de derde klasse heeft Witkampers vandaag belangrijke punten gehaald, hetgeen vertrouwen geeft voor de laatste drie wedstrijden van deze voetbaljaargang.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, Haverkamp, van de Pol (Holmer), Aaftink (Stegink), Kok, Wesseldijk, Straalman, Schreibelt (Bannink), B. Brummelman, Saaltink

 

Tekst:  Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman

 

 •  » Click to zoom ->
 • 0-1 SV Zwolle » Click to zoom ->

  0-1 SV Zwolle

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 1-1 Sander Kok » Click to zoom ->

  1-1 Sander Kok

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 2-1 Niels Saaltink » Click to zoom ->

  2-1 Niels Saaltink

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 3-1 Wouter Schreibelt » Click to zoom ->

  3-1 Wouter Schreibelt

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 4-1 Roald Straalman » Click to zoom ->

  4-1 Roald Straalman