Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers toont herstel en pakt een punt

 

Witkampers – KCVO (0-0) 1-1
Laren, 29 april 2018
Een voordeel van een druk speelschema is de mogelijkheid om de vorige wedstrijd snel van je af te spelen. Witkampers kreeg afgelopen donderdag een ongenadig pak slaag van de buren uit Lochem. Het was voor vandaag de vraag hoe de thuisploeg hier mee om zou gaan. Zorgt zo’n deceptie voor verdere spanning of kan dit werken als brandstof voor een getergd team?

 

Witkampers liet zien de derby nederlaag te willen wegpoetsen.  Dit gebeurt in de eerste 20 minuten een aantal keren. Witkampers krijgt wat kleine kansen en een goal in deze fase was niet onterecht geweest. Na het lichte overwicht van de Larenaren nemen de gasten uit Vaassen het heft in handen. Een van de voorhoedespelers krijgt een enorme kans om de score te openen maar verzuimt gelukkig.

 

Een van de betere aanvallen na de winterstop over veel schijven wordt helaas niet omgezet in een goal en bij rust is de 0-0 gezien het spelbeeld niet vreemd. Wel is er het gevoel dat er vandaag iets te halen is voor Witkampers, 3 zeer welkome punten behoren tot de mogelijkheden.

 

In de tweede helft gaat Witkampers nadrukkelijker op zoek naar een voorsprong. Door een aantal wissels en blessures gaat de opstelling volledig om en staat back Joost Platenkamp in de spits het laatste half uur van de wedstrijd. Hij laat zien wat de rest van elftal ook al weken toont. Vechtlust, bereidheid om voor elkaar te werken maar het ontbreekt wederom aan wat geluk en rust waar het aankomt op afronden voor het doel als de mogelijkheid zich voordoet.

 

Directe vrije trappen recht voor het doel, vrije trappen vanaf de zijkant en een flink aantal corners zorgen voor zenuwen bij KCVO op het moment wanneer de spelers met lengte en kopkracht uit Laren zich melden. Maar ook vandaag is het weer erg moeizaam om een goal te maken, het is steeds nét niet.

 

Waar KCVO in de eerste helft nog zeker iets liet zien wordt de uitploeg in de tweede helft volledig in het defensief gedwongen. Eén uitbraak is echter voldoende om toe te slaan. Een counter gaat via wat gekluts en gerommel in het Larense doel en Witkampers dreigt weer eens met lege handen te gaan staan. De zwart-witten gaan vervolgens nog verbetener op zoek naar een goal. Gelukkig valt deze ook, in de 90e minuut. Een strakke voorzet wordt door Timo Haverkamp bij de tweede paal binnengekopt. Ook vandaag heeft Witkampers weer gevochten voor wat het waard was maar op een ranglijst die steeds dichter in elkaar schuift is een punt niet veel. Komende zondag speelt Witkampers in en tegen Heeten opnieuw een zeer interessant treffen kijkend naar de ranglijst.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt, Haverkamp, van de Pol, Saaltink, Bargeman (Holmer) , R. Brummelman (Bannink), Straalman, de Iongh (Platenkamp), Kok, B. Brummelman

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk

Foto's: Jan Dijkerman