Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers verder in gevarenzone

 

Wijhe, 7 mei 2017

Wijhe '92 – Witkampers (1-0) 3-2

Witkampers vloog dit seizoen uit de startblokken en al voor de winterstop leek het derde klasse schap ruim voor tijd veilig gesteld te gaan worden. Hoe anders verliep de tweede seizoenshelft, het vliegen is ingeruild voor strompelen en de punten worden maar moeizaam verzameld.

 

Langzaam aan wordt elke wedstrijd een 'do or die', echt degradatievoetbal met alles wat daar bij hoort. Vandaag stond de wedstrijd tegen Wijhe gepland. De thuisploeg doet het uitstekend in de derde periode en is op weg om deze periode ook winnend af te sluiten.

 

De wedstrijd op het Wijhese kunstgras begint aftastend. Witkampers komt een aantal keren in de buurt van het Wijhese doel. De thuisploeg zet daar een flink aantal corners en snelle uitvallen tegenover waarbij Joost Pakkert al in het begin van de wedstrijd een aantal keren handelend moet optreden.

 

Helaas komt Witkampers ook deze wedstrijd weer op achterstand en moet nóg een tegenvaller incasseren met het uitvallen van de energiek spelende Bastian Beuzel. Als vervanger kwam een debutant het veld in, O-19 speler Bryan Brummelman speelde een prima wedstrijd.

 

Ook vandaag overheerste in de rust het gevoel dat Witkampers absoluut niet kansloos was en in de tweede helft bleek dit ook. Geklungel in de Wijhe defensie werd afgestraft door een attente Daan Hento, 1-1.

 

Na deze gelijkmaker slaat de twijfel even toe bij Wijhe en loopt het bij de gastheren allemaal wat minder soepel. Jordy Woestenenk maakt in deze fase een wereldgoal. De vlugge dribbelaar maakt de Wijhe defensie zenuwachtig en levert een prachtig schot af in de verre hoek. De Larense 11 staan op voorsprong en dit is niet eens geflatteerd.

 

Voor Wijhe is dit moment een flinke tegenvaller en de thuisploeg dringt steeds verder aan. Daar waar de Larense supporters hopen op wat meer ruimte en misschien wel een stiekeme 1-3 valt de gelijkmaker binnen.

 

Na deze goal volgt de meest interessante fase van de wedstrijd. Wijhe voelt dat een derde goal (en dus de periodetitel) er in zit, maar ook Witkampers acht zich niet kansloos.

 

5 minuten voor tijd volgt de ultieme kans om met 3 punten naar huis te gaan, Daan Hento bedient Roald Straalman, zijn schot mist echter kracht en precisie. In de tegenstoot gebeurt wat exemplarisch is voor dit seizoen, aan de ene kant lukt het net niet en 100 meter verderop en 15 seconden later valt de goal wel. 3-2 Wijhe is periodekampioen en Witkampers staat weer met lege handen.

 

Het beste nieuws na afloop van de wedstrijd is de uitslag van Eerbeekse Boys – Albatross. Door een ruime nederlaag van de thuisploeg spelen Witkampers en Eerbeekse Boys volgende week een klapper van een degradatiewedstrijd.

 

In Laren wordt beslist welke ploeg gedwongen wordt tot nacompetitie en wie op vakantie kan. Bij winst is Witkampers veilig en ook volgend jaar 3e klasser. Elk ander resultaat is niet voldoende en zal leiden tot een uit en een thuiswedstrijd tegen een nader te bepalen 4e klasser.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, van Esterik, Haverkamp, van de Pol, Saaltink, Aaftink (Straalman), Wansink, Kok, B. Beuzel (Brummelman), Hento, Woestenenk

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk