Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers vergeet te scoren in openingsfase en verliest

 

Eerbeekse Boys - Witkampers (0-0) 4-2
Eerbeek, 11 december 2016

Na de afgelasting van de thuiswedstrijd tegen Wijhe (deze gaat volgende week worden ingehaald) stond er opnieuw een uitwedstrijd op het programma, ditmaal tegen Eerbeekse Boys. Beide ploegen staan dicht bij elkaar op de ranglijst waarbij opvalt dat Eerbeekse Boys matig aan de competitie begonnen is maar langzamerhand goede resultaten behaalt. Witkampers is ook met een prima fase in het seizoen bezig en vooraf bezien moest dit treffen wel interessant worden.

 

Bij het eerste fluitsignaal stopt het met regenen op het fraaie sportpark van Eerbeekse Boys en neemt Witkampers direct het heft in handen. De bal gaat makkelijk rond en de eerste kansen komen. De Eerbeekse defensie piept en kraakt en heeft veel overtredingen nodig om de Larense aanvalsgolven af te slaan. Na een kwartier spelen zorgt zo'n overtreding voor het eerste opvallende moment van de wedstrijd. Bastian Beuzel wordt binnen het strafschopgebied aangetikt en de sterk leidende scheidsrechter legt de bal op de stip.

 

Bastian Beuzel is zich aan het ontwikkelen tot een specialist voor deze klus, helaas lukt dit vandaag niet. Hij schiet mooi gemikt en keihard, maar wel op de paal. De onverwachte rebound verloopt ook weinig gelukkig, Daan Hento schiet hard maar recht in de handen van de keeper. Na de gemiste strafschop zijn de zwart witten het even kwijt. Er wordt nog maar weinig gevaar gecreëerd en Eerbeekse Boys komt met een aantal gevaarlijke corners in de buurt van het Larense doel. In de laatste tien minuten van de eerste helft krijgt Witkampers nog een aantal mogelijkheden maar ook deze leiden niet tot een voorsprong en bij rust is het 0-0.

 

Na rust komt de Larense formatie niet scherp uit de kleedkamer en komt Eerbeekse Boys op voorsprong. Totaal onnodig gezien de kansen in de eerste helft, maar het gebeurt wel. Witkampers gaat op zoek naar een gelijkmaker, en deze valt na een uur spelen. Bastian Beuzel soleert door het strafschopgebied, hij bedient Daan Hento en deze rond koel af, 1-1. Na deze gelijkmaker gaat Witkampers verder voor meer, want er lijkt zeker meer in te zitten dan een gelijkspel.

 

Een paar minuten later heeft Witkampers pech, een doeltrap wordt toch omgezet in een cornerbal voor de thuisploeg en bij de zoveelste gevaarlijke corner is het raak. Eerbeekse Boys komt op een 2-1 voorsprong, Witkampers moet opnieuw op zoek naar een gelijkmaker en de ruimtes achterin worden groter en groter.


Eerbeekse Boys maakt hier dankbaar gebruik van en countert naar een 3-1 voorsprong waarbij langs de lijn aan buitenspel gedacht wordt.

Witkampers komt niet meer tot een alles of niets offensief, een voorzet van Niels Saaltink vliegt via een verdediger in het Eerbeekse doel, maar vrijwel gelijk valt aan de overzijde weer een doelpunt, 4-2 en de wedstrijd is beslist.

 

Komende zondag is de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Wijhe.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, van Esterik, Haverkamp, Groot Wesseldijk, Saaltink, Kok, R. Marsman, Wansink, B. Beuzel (Straalman), Hento, Woestenenk.

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk