Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers verliest derby tegen Lochem

 

Lochem, 6 november 2016

Sportclub Lochem - Witkampers (0-0) 2-1

 

Op een seizoen terugkijkend zijn er altijd wedstrijden die er om een bepaalde reden uitspringen. Een spectaculair scoreverloop, een prachtig doelpunt, een stunt tegen een goede ploeg of bijzondere weersomstandigheden. Er zijn ook wedstrijden die op voorhand al tot de verbeelding spreken en dat is uiteraard de derby tegen Sportclub Lochem. Dit zijn bijna altijd boeiende gevechten waar de verschillen minimaal zijn, tel daarbij de grote publieke belangstelling op en het recept voor spanning en spektakel is gemaakt.

 

Lochem begon furieus aan de wedstrijd en liet direct merken de slechte competitiestart te willen vergeten tegen Witkampers. Witkampers werd in het eerste half uur gedwongen tot tegenhouden en hopen op een uitbraak. Voetballend was het op dat moment van beide kanten weinig overtuigend. Strijd was er zeker, ideeën en een klein beetje vernuft helaas een stuk minder. De grootste kansen waren in de openingsfase voor Lochem. Witkampers komt goed weg bij een keihard schot op de lat en goalie Joost Pakkert moet nog een aantal keren handelend optreden.

 

Na een half uur gaat de storm een klein beetje liggen en krijgt Witkampers twee mogelijkheden. Een harde voorzet van Jordy Woestenenk kan helaas niet worden aangeraakt en een schot van Daan Hento gaat via de keeper tegen de paal. Net voor rust lijkt Witkampers te scoren maar de neutrale grensrechter vlagt voor buitenspel. Helaas want een voorsprong net voor rust was een mooie opsteker geweest.

 

De tweede helft begint iets rustiger dan het eerste bedrijf, beide ploegen lijken wat gas terug te nemen. In de 55e minuut heeft Witkampers in 1 minuut tijd veel geluk en veel pech. Joost Platenkamp komt goed weg na een overtreding waarmee hij een kansrijke Lochem aanval afslaat.
Waar op en om het veld wordt gedacht aan minimaal een gele kaart houdt de leidsman de kaarten op zak, tot ontzetting van de thuisploeg.
Het moment van pech volgt gelijk op dit fortuinlijke moment. De gegeven vrije trap wordt via de muur van richting veranderd en zet Lochem op een 1-0 voorsprong.

 

Witkampers neemt na deze tegenslag wat meer initiatief en dit leidt tot een aantal gevaarlijke momenten voor het Lochem doel en de Zwart Witten zijn een aantal keren dicht bij een doelpunt. Een kwartier voor tijd is het uiteindelijk raak voor Witkampers, Remco Marsman is attent bij een voorzet in een vol strafschopgebied en hij schiet de gelijkmaker binnen. Grote vreugde bij het massaal opgekomen Witkampers publiek en de hoop op meer begin weer terug te komen.

 

Twee minuten later gaat het echter helemaal mis, een speler van Lochem neemt de bal in een keer op de voet en schiet op fenomenale wijze raak, onhoudbaar voor Joost Pakkert en Witkampers kijkt opnieuw tegen een achterstand aan.

 

Witkampers heeft in de laatste tien minuten niets meer te verliezen en gaat vol op de aanval spelen. De Lochemse defensie piept en kraakt een aantal keren maar breekt niet. Remco Marsman is bijzonder dicht bij een doelpunt maar het mag helaas niet zo zijn. Witkampers verliest de derby waar wellicht een punt niet onverdiend was geweest.

 


Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, Haverkamp, Van de Pol, Blankenberg (Saaltink), Kok, Wansink, R. Marsman, B. Beuzel (C. Beuzel), Woestenenk

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman