Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers verliest in slotfase

 

Witkampers – FC Trias (1-0) 1-2

Laren, 15 november 2016

Op een kletsnatte dinsdagavond speelden Witkampers en FC Trias hun bekertreffen in de 2e ronde van de districtsbeker. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat zowel de thuis- als de uitploeg moeite had met het hobbelige en erg natte veld. Witkampers was in de start van de wedstrijd de bovenliggende partij. Dit leidde niet heel vaak tot een vloeiende aanval maar wel tot een aantal gevaarlijke momenten waarbij de Trias defensie kwetsbaar oogde.

 

In de eerste helft kwam Witkampers ook op voorsprong. Een moment van miscommunicatie bij een corner zorgde ervoor dat Sander Kok ongehinderd kon binnenschieten. Vlak na deze goal kreeg hij weer enorm veel vrijheid van de Winterswijkse defensie, helaas ging de harde kopbal net naast.

 

Zijn broer Richard Kok probeerde ondertussen bij FC Trias lijn in het spel te krijgen als nummer 10 op het middenveld, maar voetballend viel het allemaal niet mee wat het publiek kreeg voorgeschoteld door zowel uit- als thuisploeg.

 

Aan het begin van de tweede helft begon het voetballend allemaal wat beter te lopen bij Witkampers waarbij de ploeg wat leek te wennen aan de lastige omstandigheden. Tegelijkertijd nam bij beide ploegen de irritatie toe leidend tot een aantal fikse overtredingen van weerszijden waarbij de leidsman niet ingreep.

 

FC Trias begreep na een uur spelen dat zij het over een andere boeg moesten gooien om nog iets te halen in Laren en dat gebeurde ook. FC Trias gooide er eens flink de beuk in en de fysiek sterke spits liet zich daarbij niet onbetuigd. Waar Witkampers in de eerste helft op voorsprong kwam door een corner viel de gelijkmaker uit een zelfde soort situatie. De Larense defensie werd geklopt en de stand was weer gelijk.

 

Na deze goal kwam Witkampers verder in de verdrukking. Af en toe een snelle uitbraak kon niet in een goal werden omgezet en een paar minuten voor het eindsignaal viel het doek. Een afgemeten voorzet werd uitstekend binnen gekopt en dat betekende ook het einde van het bekeravontuur van dit jaar.

 

Komend weekend is er geen competitieprogramma, in het weekend daarna treedt Witkampers weer aan, ditmaal tegen Turkse Kracht in Deventer.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp (van Esterik), Van de Pol (Groot Wesseldijk), Haverkamp, Saaltink, Kok, R. Marsman, Wansink, B. Beuzel, Hento, C. Beuzel (Woestenenk)

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk