Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers verliest maar is veilig

 

Witkampers - SV Colmschate (1-0) 1-2
Laren, 27 mei 2018
Op de laatste speeldag van het seizoen 2017-2018 staat er voor zowel Witkampers als de tegenstander van vandaag Colmschate iets op het spel. Voor de gasten is dat de nacompetitie voor promotie, maar veel interessanter vanuit Larens perspectief is natuurlijk de strijd om weg te blijven van de plekken die verplichten tot het spelen van nacompetitie om klassebehoud.

 

Zoals wel vaker op een laatste speeldag is er ook een andere wedstrijd die een rol van betekenis kan gaan spelen. Concurrent Albatross moet op afstand worden gehouden. Zij hebben 3 punten minder dan Witkampers en een doelsaldo dat 10 punten negatiever is. Kortom, als op de velden in Laren en in Ugchelen geen vreemde uitslagen gaan ontstaan is Witkampers veilig.

 

Onder moeilijke omstandigheden, het is warm en benauwd weer, neemt Witkampers vanaf het begin het heft in handen. De thuisploeg straalt uit in een stunt te geloven en gaat op zoek naar een vroege openingsgoal. Dit leidt niet tot uitgespeelde kansen maar geeft de thuisploeg wel het idee dat er wat te halen valt. Colmschate lijkt wat slordig te beginnen en ook dat lijkt Witkampers te motiveren.

 

Witkampers komt helemaal in een luxe positie op het moment dat het ook op voorsprong komt. Een scrimmage in het vijfmeter gebied waarbij het lastig is om waar te nemen wie de bal als laatste raakt resulteert in een doelpunt. De voorsprong lijkt Witkampers rust te geven, het groeit in de wedstrijd en bij Colmschate neemt de irritatie al toe.

 

In de tweede helft gaat Witkampers op jacht na een tweede, en waarschijnlijk beslissend, doelpunt. Roald Straalman en Daan Hento zijn dichtbij een doelpunt. Witkampers stopt veel arbeid in het jagen op een tweede goal en na een uur spelen lijkt dit zijn tol te gaan eisen. Colmschate recht de rug en krijgt meer grip op de wedstrijd. Voor de thuisploeg rest eigenlijk alleen nog maar tegenhouden. Dit lukt overigens prima, Witkampers speelt geduldig en gedisciplineerd. Een kwartier voor tijd valt de 1-1 en een paar minuten later zelfs de 1-2. Behoorlijk tegen de verhouding in maar Colmschate laat zien over een geslepen ploeg te beschikken die weet hoe dit soort wedstrijden over de streep moet worden getrokken.

 

Witkampers lijkt zich moegestreden neer te leggen bij een kleine nederlaag. Albatross staat intussen met 0-1 achter tegen Wijhe dus echt aanleiding voor spanning of opwinding is er ook niet meer. Bij het laatste fluitsignaal is een 11e plaats in de derde klasse B het eindresultaat.

 

Leuk feit om hierbij te vermelden is dat Witkampers volgend jaar voor het eerst in haar historie aan een 4e opeenvolgend seizoen in de derde klasse begint. Eerdere verblijven op dit niveau bleven beperkt tot 3 (2000-2003) en 1 (2013-2014) seizoen(en).

 

Opstelling Witkampers:
Pakkert, Platenkamp, Haverkamp, van de Pol, Aaftink, Kok, B. Brummelman, Straalman, de Iongh, Hento, Saaltink. Ingevallen: Schreibelt, R. Brummelman.


Tekst:  Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 1-0 Roald Straalman » Click to zoom ->

  1-0 Roald Straalman

 • 1-1 Colmschate » Click to zoom ->

  1-1 Colmschate

 •  » Click to zoom ->
 • 1-2 Colmschate » Click to zoom ->

  1-2 Colmschate