Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers verliest ook tweede Clásico

 

Laren, 12 maart 2017

‘Antimadridista’, het is de Spaanse term voor een voetballiefhebber die een ontzettende hekel heeft aan Real Madrid, de koninklijke. Antimadridistas zijn over het hele land te vinden, vooral in Catalonië en Baskenland. Sommige Antimadridistas hebben geen favoriete club, maar antwoorden op de vraag wat hun favoriete club is: -‘Niet Madrid’. Tijdens El Clásico (maar eigenlijk altijd) is Spanje verdeeld in twee kampen, Madridistas en Antimadridistas. Géén keuze maken kan niet. In Laren hebben we onze eigen Clásico, waar het er een stuk gezelliger aan toe gaat. El Clásico van de Achterhoek.

 

De verwachtingen waren hooggespannen voor aanvang, met name bij de supporters van de Black-White Army. De eerste wedstrijd dit jaar werd, zoals ik heb gehoord (uw verslaggever was toen bij de Madrileense derby, Rayo Vallecano tegen Alcorcón), zeer terecht gewonnen door de Lochemse elf. Twee keer op rij van Lochem verliezen, dat zou wel heel zuur zijn. En toch gebeurde het.

 

Het snelste doelpunt bij de Spaanse Clásico staat op naam van Karim Benzema. Deze Franse crimineel (want dat is ‘ie!) wist in 2011 al na 21 seconden de bal in het mandje te leggen. Of Mark van Donkelaar met zijn goal voor de Lochemers een snelheidsrecord in de Achterhoekse Clásico heeft weten te bemachtigen is mij onbekend. Feit is wel dat hij, met nog geen halve minuut gespeeld, het eerste doelpunt van de middag scoorde.

 

De vroege achterstand zorgde ervoor dat alle Larense plannen al vrij snel de prullenbak in konden. De gelijkmaker van Bastian Beuzel zorgde nog voor enige opluchting en perspectief, maar in het restant van de wedstrijd bleek een winstpartij van de Witkampers ijdele hoop. Lochem stond steviger in de schoenen en gaf, zeker na de 1-3, geen kans meer weg.

 

Al met al speelden de Witkampers een matte partij. Beide ploegen konden niet veel kansen creëren, en Lochem bleek op de spaarzame momenten voor de goal het effectiefst. Al met al een terechte nederlaag.

 

In Madrid en Barcelona breken na de Clásico geregeld vechtpartijen uit, in Laren drinkt men liever samen een biertje (of twee, zes, twaalf of meer dan twaalf). Lochem heeft nog steeds de hoop periodekampioen te worden en te promoveren. Ik gun de Lochemers alles, maar dat niet. Want volgend jaar moeten de Witkampers gewoon orde op zaken kunnen stellen en eindelijk afrekenen met die blauw-gele plaag. Op het Leussinkpark én op de Elze.

 

Kunnen we na afloop weer een biertje drinken.

 

Tekst: Tristan Fleerkate

Foto's: Jan Dijkerman