Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers verslagen door effectief Helios

 

Helios – Witkampers (1-0) 2-1

Deventer, 25 maart 2018

In oktober van dit voetbaljaar werd het eerste treffen tussen Helios en Witkampers gespeeld. In Laren was de thuisploeg heer en meester en werden de Deventernaren met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Inmiddels is het maart, staat Helios 2e in de derde klasse B en wisselt Witkampers prima wedstrijden af met matige optredens.

 

Iets na tweeën rolt de bal voor het eerst en gelijk wordt duidelijk wat de spelopvatting van beide ploegen zal zijn. Witkampers gunt Helios het balbezit. De Larense ploeg zakt ver in en probeert zo compact mogelijk te spelen. De thuisploeg heeft op haar beurt moeite om het spel te maken en het veelvuldige balbezit leidt nauwelijks tot gevaar. Het gevolg is een wedstrijd waarin weinig gebeurt. De beste kansen in de eerste 35 minuten zijn gek genoeg wel voor Witkampers. Een aantal keren weten de Wit-Zwarten de ruimte achter de Helios defensie te vinden en ontstaan er een aantal kansen. De beste mogelijkheid is in de eerste helft voor Koen de Iongh, Daan Hento geeft de bal vanaf de rechterkant goed voor maar wordt niet omgezet in een goal.

 

Vlak voor rust deelt Helios een flinke tik uit, kansen zijn er nog nauwelijks geweest, maar een kopbal in het 5 meter-gebied van Witkampers treft doel. Witkampers heeft nauwelijks iets weggegeven in de eerste helft en een positief resultaat lijkt nog steeds tot de mogelijkheden te behoren.

 

Om wat terug te doen moet er echter wel gescoord worden en dat is wat vanmiddag niet goed gaat. Vlak na rust snellen Roald Straalman en Bryan Brummelman door de Deventer defensie maar ook deze kans is niet aan de Larense mannen besteedt. Na 65 minuten spelen krijgt Witkampers een mooie kans door een vrije trap, Daan Hento mikt echter net naast.

 

Aan de andere kant van het veld zorgt een soortgelijk moment voor de beslissing. Helios krijg een vrije trap, mag deze snel nemen en de wedstrijd is beslist. Wat nog volgt is weinig verheffend. Bijzonder vervelend is het uitvallen van Daan Hento, in een sprintduel lijkt hij een hamstring blessure op te lopen en hinkend moet de Larense spits het veld verlaten en de strijd staken.

 

Diep in blessuretijd doet Witkampers in de persoon van Roald Straalman nog iets terug, maar de 2-1 valt te laat. In een matig duel van beide kanten kreeg Witkampers de beste mogelijkheden maar was niet koel genoeg in de afronding daar waar Helios bijzonder effectief en rustig bleef.

 

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Marsman, Kok, van de Pol, Saaltink, Bargeman, de Iongh, Wesseldijk (Schreibelt), Straalman, B. Brummelman, Hento ( Holmer)

 

Tekst  : Rob Groot Wesseldijk

Foto's: Jan Dijkerman