Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers vervalt in oude fouten en verliest onnodig

 

Laren, 18 december 2016

Witkampers - Wijhe '92 (0-0) 0-2

Ook in het laatste voetbalweekend van 2016 stond er in Laren een wedstrijd in de derde klasse B op het programma. Witkampers speelde thuis tegen het laag geklasseerde Wijhe. De gasten speelden vorig jaar nog in de tweede klasse en lijken bezig met een vrije val in de derde klasse. Witkampers handhaaft zich voorlopig bij de bovenste 5 plaatsen.

 

Vanaf het begin van de wedstrijd was Witkampers de bovenliggende partij. Dit deden de Zwart Witten zonder groots te spelen maar de kansen kwamen wel. De centrale verdedigers van Wijhe hadden overduidelijk de opdracht gekregen Daan Hento van scoren af te houden en dit lukte met de nodige overtredingen en het nodige fortuin.

 

De beste kans in de eerste helft was ook voor Daan Hento, in een vol zestienmeter gebied maakt hij op kenmerkende wijze  net genoeg ruimte om op doel te schieten, de Wijhe doelman reageert attent en verricht een knappe save. Ook een kopbal op de lat (ook van Daan Hento) en nog een aantal andere kansen later is het rust en menigeen zal gedacht hebben aan de wedstrijd tegen Eerbeekse Boys. Zelf veel sterker zijn in de eerste helft en in de tweede helft de rekening gepresenteerd krijgen voor het niet afmaken van de kansen.

 

In de tweede helft gaat Witkampers verder op zoek naar de bevrijdende goal en Wijhe wacht heel geduldig op die ene kans die wellicht komt. Na een uur spelen gebeurt hetgeen waar iedere Witkampers supporter voor vreesde, Wijhe komt op een 0-1 voorsprong en Witkampers zit in de problemen.
Het gas gaat erop bij de thuisploeg en het is eigenlijk onvoorstelbaar dat de gelijkmaker niet valt. Met hangen en wurgen blijft Wijhe op de been  en bij de thuisploeg komt langzaamaan het besef dat dit wel eens een heel vervelende middag kan worden.

 

Het vertoonde spel heeft logischerwijs te lijden onder het ongeduld om nog een punt over te houden aan de wedstrijd en bij elke gemiste kans neemt de irritatie en frustratie toe. Diep in blessuretijd komt Wijhe op een 0-2 voorsprong en is de wedstrijd gespeeld. Witkampers houdt niets over aan een wedstrijd waarin dit zeker wel tot de mogelijkheden behoorde.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, van Esterik, Haverkamp, Groot Wesseldijk, Saaltink (B. Beuzel), Aaftink, Wansink (Straalman), R. Marsman, Kok, Hento, Woestenenk.

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman