Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers vloert opnieuw een koploper

 

Witkampers – VV Ruurlo (0-0) 2-0

Laren, 5 november 2017

Na een tweetal prima wedstrijden, tegen Helios en Sportclub Lochem stond Witkampers vandaag opnieuw voor een pittige klus. Het nog ongeslagen Ruurlo kwam als koploper naar Laren. Toen Helios twee weken geleden van Deventer naar Laren kwam waren zij de aanvoerder van de ranglijst. Hoe mooi zou het zijn als Witkampers opnieuw een goed resultaat zou kunnen behalen tegen de nummer 1 van de 3e klasse B.

 

De  openingsfase deed echter anders vermoeden. Ruurlo deelde gelijk een paar speldenprikken uit en Witkampers werd in de defensieve stellingen gedwongen. Na een half uur spelen kantelde het spelbeeld langzaam en kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd. De Ruurlo defensie kreeg zichtbaar meer moeite met de snelle flanken van Witkampers in combinatie met balvaste spits Daan Hento.

 

3 mogelijkheden konden er voor rust worden geteld, de gehele voorhoede kreeg een mogelijkheid om Witkampers op voorsprong te zetten, waar Christian Beuzel nog het meest dichtbij kwam, zijn aangeraakte schot belandde op de paal. Jordy Woestenenk schoot een voorzet hard langs het doel. Het mooiste moment van de eerste helft kwam op naam van Daan Hento, zijn solo op de achterlijn zorgde voor paniek in de Ruurlo defensie maar het schot eindigde in het zijnet.

 

In de tweede helft nam Witkampers het heft nog verder in handen. Ruurlo werd steeds verder teruggedrongen. Achterin gaf de thuisploeg helemaal niets weg en voorin was er voortdurend gevaar. Na ongeveer een uur spelen begon het werkelijk kansen te regenen. Kopballen van Hento en van de Pol werden niet gepromoveerd tot een doelpunt en ook op diverse andere momenten liet de sluitpost van Ruurlo zien over uitstekende reflexen te beschikken.

 

Gelukkig viel de dik verdiende 1-0 na 70 minuten spelen. Daan Hento kreeg een klein beetje ruimte bij een corner en uiteraard weet hij wel raad met dit soort mogelijkheden. Opnieuw staat een koploper op achterstand in Laren met nog maar 20 minuten te gaan.

 

Ruurlo kreeg in de tweede helft een mogelijkheid. Een vrije trap op een veelbelovende plek werd niet omgezet in een doelpunt, Witkampers overleefde dit moment gelukkig. Na deze kans volgt opnieuw een waar spervuur op het Ruurlo doel. Ook in deze fase houdt Ruurlo stand door goed keeperswerk en het nodige fortuin.

 

Vlak voor tijd valt de beslissing. Jordy Woestenk houdt het overzicht en stelt Daan Hento in staat om de bevrijdende 2-0 binnen te tikken.  Witkampers boekt een uitstekend resultaat. In 3 weken tijd weet de Larense formatie een koploper te vloeren met het overtuigende doelsaldo van 5 voor en 0 tegen.

 

De staande ovatie na afloop komt het elftal meer dan toe, en een korte blik op de ranglijst leert dat Witkampers na 7 wedstrijden op een keurige 8e plaats staat.

 

Opstelling Witkampers: Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, Haverkamp, van de Pol, Marsman, Kok, Straalman, de Iongh (Schreibelt), C. Beuzel, Hento, Woestenenk.

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk

Foto's: Jan Dijkerman